Inför Trelleborgs FF – Alingsås IF

2023.08.12 | Dam | Emanuel Ragnar

Imorgon är det återstart av Elitettan efter uppehållet. 15:00 är det avspark på Vångavallen.

Elitettan är äntligen tillbaka på Vångavallen och det är en toppmatch direkt det bjuds på. Andraplacerade Alingsås IF kommer till Söderslätt och vi hoppas på en hög publikssiffra som stöttar hemmalaget till tre poäng i matchen.

Det kostar ingenting för barn och ungdomar som är 17 år eller yngre, men samtliga besökare måste ha biljett. Biljetter fixar du via vår biljettsida.

Joakim Felldin om senaste veckan:
– Senaste veckan har varit bra träningsmatchen och vi har fått tillbaka spelare som haft lite skavanker. Hela truppen är tillgänglig sånär som på Irmeli Jonsson och vi är tillbaka i att vi får lämna spelare utanför matchtruppen. Ju fler bra spelare vi är tillgängliga på träning, ju bättre kommer våra matcher bli.

Joakim Felldin om morgondagens möte med Alingsås IF:
– Det är sådana här matcher man vill spela, så det ska bli fantastiskt roligt. Sen måste man ju alltid ta ett steg tillbaka och se det med lite större perspektiv. Vi är fortfarande nykomlingar och jag vill inte säga att vi överpresterat hitills men motståndarna kommer säkert börja behandla oss annorlunda. Det kommer krävas lite mer av oss i varje match men vi siktar som vanligt på att vinna även den här matchen.

MATCHINFORMATION
TID: Söndag 13 augusti, 15:00
PLATS: Vångavallen | Köp biljetter här | 
MATCHVÄRD: MAQS
DET HÄR HÄNDER: Entrén öppnar 1 timme innan avspark och så även tältet på östra kortsidan där vi har fullständiga rättigheter. Möllers Livs står för maten och det innebär bland annat grillspett.
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Somea Polozen, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Ellen Loncar, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant, Elina Lenir

MOTSTÅNDARKOLL
Alingsås IF ligger på andra plats i tabellen och har tagit 31 poäng på 14 omgångar. Laget har 20-9 i målskillnad och före sommaruppehållet vann man med 1-0 mot Umeå IK på hemmaplan.