Inför Skövde AIK – Trelleborgs FF | Superettan

2023.05.19 | Herr | Emanuel Ragnar

Efter fredagsträningen satte sig spelarna på bussen mot Skövde.

Herrlaget åker till Skövde redan under fredagen för att förbereda sig på bästa sätt inför morgondagens match. Efter segern senast tog TFF några placeringar i tabellen när man nu ställs mot Skövde AIK som fortfarande jagar första segern för säsongen.

Det stora glädjeämnet är att vi välkomnar Johan Stenmark in i sin första matchtrupp den här säsongen. Stenmark anslöt till truppen i slutet av januari och har under våren arbetat hårt för att rehabilitera en skada.

Vill du ge ett bidrag för varje mål TFF gör i Superettan? Kolla in Måljakten och stötta klubben!

Stefan Jacobsson om senaste matchen
– Det var en intensiv matchstart och det var något som speglade hela matchen tillsammans med duellspelet. Det var viktigt att den biten kom fram. Vi har slipat mer på vårt försvar- och anfallsspel den här veckan då jag tycker vi kunde gjort saker bättre i matchen. Jag tycker spelarna visade både klubben och supportrarna på läktarna att vi är villiga att vända den tuffa situation vi sitter i.

Stefan om morgondagens match
– Vi vet om att matcherna mot Skövde alltid är fysiska med mycket duellspel. Det gäller att vara starka på andrabollar men det är svårt att sia om matchbild. För vår egen del gäller det ta bra kontroll på det vi vill göra.

MATCHINFORMATION
TID:
 Lördag 20 maj, 15:00
PLATS: Södermalms IP | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats ser du matchen på discovery+.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Johan Stenmark, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Eren Alievski, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Othmane Salama, Markus Björkqvist
INTE MED I MATCHTRUPP: Mattias Andersson (skadad), Abel Ogwuche (landslagsuppdrag), Nicolas Mortensen (i full träning efter skada), Haris Brkic (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL
Skövde AIK ligger på sextonde plats i tabellen efter två oavgjorda och fem förluster på sju matcher. Målskillnaden är 6-14. Förra matchen spelades mot Gefle IF på bortaplan, en match SAIK förlorade med 1-4.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du nyheter, laguppställningar och highlights via pushnotiser. Du hittar TFF Live där appar finns.