Inför Östers IF – Trelleborgs FF | Superettan

2023.04.19 | Herr | Emanuel Ragnar

Herrarna åker till Växjö och Visma Arena imorgon för möte med Östers IF i den andra omgången av Superettan. Hemmalaget vann sin premiär med 1-0 mot Helsingborgs IF på bortaplan.

Vill du ge ett bidrag för varje mål TFF gör i Superettan? Kolla in Måljakten och stötta klubben!

Per-Ola Ljung om förlusten i premiären
– Vi är missnöjda efter premiären, speciellt första halvlek. Vi reser oss i den andra halvleken där vi har rätt så stor dominans i spelet utan att skaffa mängder av farliga chanser. Det är väl framförallt två chanser där jag förväntar att vi skulle gjort mål som hade fört oss in i matchen på ett bättre sätt.

Peo om morgondagens motståndare Östers IF
– Imorgon blir det en utmaning som är helt annorlunda mot den vi hade i premiären mot Gefle. Öster är inte ett lag som kommer ställa sig lågt utan vi förväntar oss att det blir mer frejdigt och en annan typ av fotboll, det är ändå ett lag som tippats av många att ta en direktplats till Allsvenskan. Vi har en bild av hur Öster vill spela och vi har förberett oss efter den bilden. Jag vill att vi kliver ut till matchen med självförtroende och en stark tro på oss själva och vad vi gör samtidigt som vi har en ödmjukhet med oss in till utmaningen.

MATCHINFORMATION
TID: Måndag 10 april, 15:00
PLATS: Visma Arena | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats ser du matchen på discovery+.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Markus Björkqvist
INTE MED I MATCHTRUPP: Johan Stenmark (skadad, i lättare träning), Eren Alievski, Nicolas Mortensen (skadad), Othmane Salama (skadad)

MOTSTÅNDARKOLL
Östers IF ligger på sjätte plats i Superettan. Förra matchen spelades mot Helsingborgs IF på bortaplan, en match ÖIF vann med 1-0.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du nyheter, laguppställningar och highlights via pushnotiser.