Inför matchen: TFF-Onsala

2023.03.17 | Herr | Lotta Fjällström

Svenska Cupen omgång 3

Vångavallens D-plan står värd för den sista omgången i Svenska Cupens gruppspel och det är Onsala BK som står för motståndet. Efter förra veckans seger mot Helsingborgs IF har TFF chansen att gå vidare från gruppen, men man har det inte i egna händer. Helsingborg måste vinna sin match mot Kalmar och TFF måste bättre på sin målskillnad för att ha möjlighet att knipa förstaplatsen.

Som vanligt hänvisas publik till norra sidan av planen vilket betyder att den södra sidan (den med spelarbås) ska vara publikfri. Vi ber er respektera de avspärrningar finns.

INTRÄDE (ej förköp):
18 år och äldre: 50 :-
17 år och yngre: Fri entré

Du som köpt årskort för 2023 visar upp ditt kvitto alternativt ditt digitala årskort i entrén så kommer du in.

Köp årskort till TFF 2023
Medlemskort 2023
Medlemskort 2023

Arenan är kontantfri, det betyder att du kan betala med kort eller via swish. Detta gäller i både entré och i kiosk.

Per-Ola Ljung om avslutningen på Svenska Cupens gruppspel och matchen mot Onsala BK

– Vi har det tyvärr inte i egna händer och det hade naturligtvis varit mycket bättre om vi fått in det där 3-3-målet mot Kalmar som vi jagade. Vi förbereder oss för att vinna matchen, sedan tar vi det därifrån. Vi har koll på den andra matchen och skulle det krävas att vi behöver göra någon förändring så tar vi det beslutet där och då.

– Jag tror att Onsala sett fram emot det här gruppspelet hela vintern och kanske sprang ut lite övertaggade mot Helsingborg och så rann matchen dem ur händerna direkt i början. Jag tycker de har ett grundspel, en snabbhet längst fram och att resultatet mot Helsingborg kanske blev lite större än vad jag tycker matchen speglade. I matchen mot Kalmar var det färre chanser och KFF hade 1-0 väldigt länge innan de gjorde sitt andra och tredje mål. Vår uppgift imorgon är att fortsätta jobba med vårt spel, där vi förbereder oss som vanligt och siktar på att vinna matchen.

FotbollPlay: Peo Ljung efter derbysegern och inför den avslutande matchen i Svenska Cupens gruppspel

Matchinformation

TID: Lördag 5 mars, 13:00
PLATS: Vångavallens D-plan | Matchen sänds via C More.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Liam Rosvall (P19), Johannes Käck (P19), Noah Cavander (P19)
SAKNAS: Abel Ogwuche (U20-landslaget), Fritiof Björkén (skadekänning), Eren Alievski (handskada), Mattias Andersson (skadekänning, i träning), Nicolas Mortensen (skadekänning), Johan Stenmark (skadekänning)