Inför Malmö FF – Trelleborgs FF

2023.08.22 | Dam | Emanuel Ragnar

På onsdag 19:00 är det avspark i Svenska Cupen-mötet på Malmö Stadion.

Damerna kommer senast från en 4-1-seger mot Mallbacken i Elitettan och under onsdagen väntar Svenska Cupen-möte mot Malmö FF innan det är dags för resa till Eskilstuna för match i Elitettan på söndag.

Publikinformation inför morgondagens match hittar du här.

Joakim Felldin om senaste matchen i Elitettan:
– Min känsla från matchen, som jag såg via tv (Joakim Felldin var sjuk), var att det fanns mycket ytor som vi inte utnyttjade. Det är egentligen en kombination med vår rörlighet utan boll men också vårt beslutsfattande och tempo med boll som gjorde av vi inte gör en bättre prestation än vad vi gjorde. Att vi ändå gör fyra mål i matchen är ju en styrka i sig och det finns en grundkapacitet som vuxit fram och även om vi inte är nöjda med prestationen så är det ändå en vinst med 4-1 och det säger ju något om vår kravställan i gruppen.

Joakim Felldin om morgondagens cup-match och en vecka med tre matcher:
– Det är sådana här veckor man ska ha en bred trupp och vi står bra rustade med hänsyn till det. Vi har sett på inhoppen på spelare som börjat matcher på bänken att de absolut ska vara på den här nivån och det är stor möjlighet för spelare som kanske tycker eller kanske bör ha spelat mer att få chansen.

MATCHINFORMATION
TID: Onsdag 23 augusti, 19:00
PLATS: Malmö Stadion | Publikinformation finns här.
MATCHTRUPP: Somea Polozen, Emma Svensson, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Evelina Pettersson, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant, Elina Lenir

MOTSTÅNDARKOLL
Malmö FF ligger på första plats i Division 1 Södra och har tagit 48 poäng på 16 omgångar. Laget har 78-13 i målskillnad och senast vann man med 4-0 mot Mariebo IK på hemmaplan.