Inför IK Rössö Uddevalla – Trelleborgs FF | Elitettan

2023.04.25 | Dam | Emanuel Ragnar

På lördag spelar Trelleborgs FF i Uddevalla mot IK Rössö Uddevalla. Ett motståndarlag som tog steget upp till Elitettan inför den här säsongen precis som TFF.

IK Rössö Uddevalla har börjat Elitettan 2023 med två förluster, mot Umeå IK i premiären (1-5) och mot Sundsvalls DFF (1-2).

Joakim Felldin om hemmapremiären senast:
– Jag vill inte säga att det var över förväntan men det är klart att det var en väldigt bra insats. Vi har höga krav på varandra, både internt med spelargruppen mot varandra och jag har högra krav på mina spelare. Över 90 minuter gör vi en ruggigt bra prestation.

Joakim Felldin om helgens motståndare:
– Jag tycker det är ett lag, precis som alla andra lag i serien, som vi måste ha respekt för. Vi måste göra vårt och vara väldigt bra i det vi ska göra, annars kommer de absolut kunna ställa till problem för oss.

– Jag tycker deras poängskörd, eller framförallt målskillnaden, inte speglar deras prestationer än så länge den här säsongen. Den här matchen blir något annorlunda för oss att hantera i och med att vi inte går in som nykomlingar mot ex-allsvenska lag utan kanske som favoriter. Det behöver vi kunna hantera.


MATCHINFORMATION
TID: Lördag 22 april, 15:00
PLATS: Fridhemsvallen | Är du inte på plats sänder Expressen och Trelleborgs Allehanda matchen.
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrandt, Elina Lenir.