Inför Helsingborgs IF – Trelleborgs FF

2023.07.23 | Herr | Emanuel Ragnar

En intensiv vecka med två Skånederbyn tar sin början imorgon på Olympia.

En poäng och hållen nollan blev resultatet efter bortamatchen mot Örebro SK i måndags. Imorgon väntar ny bortamatch, på närmare håll denna gång, när Helsingborgs IF står för motståndet på Olympia.

Vill du ge ett bidrag för varje mål TFF gör i Superettan? Kolla in Måljakten och stötta klubben!

Stefan Jacobsson om senaste matchen
– Det var naturligtvis väldigt skönt att hålla nollan i en match vi visste att vi skulle få slita hårt i. Att möta ett lag med wingbacks på konstgräs innebär att man få löpa väldigt mycket och göra ett enormt jobb i försvarsarbetet vilket killarna också gör. Det var Mattias och Johans andra match ihop och varje minut de spelar tillsammans gör att de blir bättre samtidigt som vi är tacksamma för Kaspers insats i målet som var väldigt bra.

Stefan om morgondagens match
– Det är alltid en extra gnista när det är derbymatch och det är inget konstigt med det. Det gäller att hantera känslorna på rätt sätt så man har rätt nivå på anspänningen. Vi ser fram emot en härlig derbymatch på Olympia och vi ska gå ut och fightas rejält om poängen.

MATCHINFORMATION
TID:
 Måndag 24 juli, 19:00
PLATS: Olympia | Biljetter köper du här!Är du inte på plats ser du matchen på discovery+. | Åk med True Blues till matchen.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Johan Stenmark, Herman Hallberg, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Emmanuel Godwin, Jesper Dickman, Filip Bohman, Henry Offia, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Markus Björkqvist
INTE MED I MATCHTRUPP: Mikko Viitikko, Lukas Minter Wettergren, Tobias Karlsson, Eren Alievski

MOTSTÅNDARKOLL
Helsingborgs IF ligger på trettonde plats i tabellen efter 16 poäng på 14 matcher. Målskillnaden är 11-13. Senast vann laget med 2-1 mot Örgryte IS på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du nyheter, laguppställningar och highlights via pushnotiser. Du hittar TFF Live där appar finns.