Inför GIF Sundsvall – Trelleborgs FF

2023.08.12 | Herr | Emanuel Ragnar

Resan mot Sundsvall började under lördagen och avspark är 15:00 imorgon.

Imorgon står GIF Sundsvall för motståndet på bortaplan när omgång 18 i Superettan ska spelas. TFF kommer senast från ett oavgjort resultat mot Örebro SK på hemmaplan där Haris Brkic gjorde båda målen för hemmalaget. Brkic är dock avstängd i matchen mot GIF Sundsvall i och med rött kort i måndags.

Vill du ge ett bidrag för varje mål TFF gör i Superettan? Kolla in Måljakten och stötta klubben!

Stefan Jacobsson om senaste matchen
– Vinden påverkade naturligtvis båda lagen men i och med att den var rätt så konstant så var det lika för båda lagen att spela i med- respektive motvind. Första halvek är jag nöjd med, vi kontrollerar den på ett bra sätt. Det enda jag inte är riktigt nöjd med är att vi saknar ytterligare ett antal farliga målchanser. Vi har en bra speluppbyggnad och kommer igenom, men det är det där sista som saknas.

– I andra halvlek visste vi vad som skulle vänta oss. Vinden gör att man lätt hamnar i eget straffområde och då är det svårt att ta sig därifrån. Hade vi haft mer mod så hade vi fortsatt arbeta centralt där jag tycker vi hade övertag, men de kliver högt på oss vilket gör att vi blir avvaktande. Stundtals gör vi det bra och vi har lägen att stänga till matchen så det är oerhört bitter att tappa tre poäng i slutet.

Stefan om morgondagens match
– Sundsvall är alltid tufft att möta på bortaplan, de är normalt sett hemmastarka på sitt konstgräs så vi är förberedda på en tuff match. Vi vet om att vi behöver komma upp till vår högstanivå och vi har med oss två bra bortamatcher mot Örebro och Helsingborg, så det gäller att vi kommer upp i något liknande för att ta hem tre poäng på söndag.

MATCHINFORMATION
TID:
 Söndag 13 augusti, 15:00
PLATS: NP3 Arena | Biljetter köper du här!Är du inte på plats ser du matchen på discovery+.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Abel Ogwuche, Johan Stenmark, Herman Hallberg, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Emmanuel Godwin, Jesper Dickman, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson, Markus Björkqvist
INTE MED I MATCHTRUPP: Mattias Andersson (avstängd), Eren Alievski, Felix Hörberg (skadad), Haris Brkic (avstängd)

MOTSTÅNDARKOLL
GIF Sundsvall ligger på tolfte plats i tabellen efter 19 poäng på 17 matcher. Målskillnaden är 22-32. Senast spelade man 3-3 mot GAIS på bortaplan.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du nyheter, laguppställningar och highlights via pushnotiser. Du hittar TFF Live där appar finns.