Inför Eskilstuna United – Trelleborgs FF

2023.08.26 | Dam | Emanuel Ragnar

Bortamatch mot Eskilstuna väntar i Elitettan.

Med nio obesegrade matcher i ryggen tar Trelleborgs FF bussen till Södermanland för möte med Eskilstuna United på Tunavallens konstgräs.

Joakim Felldin om senaste matchen:
– Först och främst var det fantastisk inramning där vår publik stöttade hos hela vägen, det var mäktigt. Det som var viktigt i själva matchen på planen var det vi gör i både träning och match vecka ut och vecka in. Jag upplever att vi har saker som de inte kunde komma åt i och med att vi spelar i en högre serie, som tempo i anfallsspel, duellspelet och reaktionstid vid bolltapp.

Joakim Felldin om morgondagens match:
– Det kommer att vara en snabb matta och historiskt sett den här säsongen har vi tappat en del poäng på konstgräs. Vi behöver höja oss några snäpp från våra tidigare matcher på konstgräs och om vi åker upp och försöker på spela på 80% så blir det tufft för oss. Det har varit en rolig vecka hittills men nu är det ny match och då är det också nya förutsättningar så det gäller helt enkelt.

MATCHINFORMATION
TID: Söndag 27 augusti, 13:00
PLATS: Tunavallen | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats sänds matchen på SportExpressen och Trelleborgs Allehanda.
MATCHTRUPP: Somea Polozen, Emma Svensson, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Evelina Pettersson, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linne Prambrant, Elina Lenir

MOTSTÅNDARKOLL
Eskilstuna United ligger på sjätte plats i Elitettan och har tagit 22 poäng på 16 omgångar. Laget har 18-24 i målskillnad och senast vann man med 2-1 mot Lidköpings FK på bortaplan.