Inför Bröndby IF – Trelleborgs FF | Träningsmatch

2023.04.18 | Herr | Emanuel Ragnar

Genrep inför Superettan-premiären väntar för herrarna och man tar sig till Danmark för möte med Bröndby IF. Matchen kommer vara stängd för supportrar och det kommer alltså inte gå att se matchen på plats, däremot ska Bröndby TV + sända matchen.

Per-Ola Ljung om det danska motståndet i form av Bröndby och vad han förväntar sig för match
– Teoretiskt så liknar Bröndby det vi vill stå för på planen, men de har naturligtvis kommit väldigt mycket längre än vad vi har gjort. Det svårt att veta vad de ställer upp med för lag då det är landslagsuppehåll men oavsett vad vi möter för elva spelare på andra sidan så kommer vi få ett tufft motstånd.

Veckan har inneburit träningar på gräs, är det någon skillnad i att planera träningar på gräs mot att träna på konstgräs?
– Det är absolut en skillnad i våra förberedelser. Med tanke på kvalitén på det konstgräset vi har här så har det faktiskt hänt att vi plockat bort vissa övningar under träningspassen för att underlaget tillsammans med vädret gjort att vi inte kan genomföra det på det sättet vi önskar. Det är något som inte händer när vi tränar på gräs. Samtidigt så älskar vi att spela på gräs, så det är klart att det är en fin känsla nu.

Hur är status i laget inför morgondagen?
– Vi har ett träningspass kvar innan morgondagens match men det som är klart just nu är att Abel Ogwuche tar steget in i en matchtrupp igen. Han har varit borta på landslagsuppdrag ett bra tag just nu och även om han fått spela väldigt bra matcher så är det klart att han har en del att ta igen hos oss nu.

MATCHINFORMATION
TID: Torsdag 23 mars, 13:00 | Matchen ska sändas via Bröndby TV +
PLATS: Bröndby, Danmark
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Liam Rosvall, Johannes Käck
SAKNAS: Eren Alievski (i träning efter skada), Nicolas Mortensen (skadekänning, lättare träning), Johan Stenmark (skadekänning, lättare träning), Fritiof Björkén (skadekänning, lättare träning), Mouhammed-Ali Dhaini (landslagsuppdrag)