Inför BK Häcken – Trelleborgs FF

2023.09.08 | Dam | Emanuel Ragnar

Bortamatch mot BK Häcken väntar i Elitettan.

Segern mot Bromölla senast betydde femte raka segern i Elitettan och på lördagseftermiddagen väntar BK Häcken på Bravida Arenas konstgräs.

Joakim Felldin om senaste matchen:
– En stabil seger. Vi tycker att vi är lite för långa och raka i vårt passningsspel generellt sett i första halvlek. Det blev lite för mycket omställningsspel för tidigt efter vi vunnit boll. I paus pratade vi om att ha lite mer tålamod med boll och vara mer possession-inriktade. Jag tycker att vi tar över matchen fullständigt avslutande 45, så absolut stabil insats.

Joakim Felldin om att möta lågt stående försvar och om så blir fallet imorgon:
– Så som jag sett Häcken tidigare så tror jag inte de vill spela lågt försvarsspel men som vi spelat senaste tiden så hamnar motståndarna ofta lågt. Så var fallet när vi mötte dem hemma och vi la mycket fokus på att luckra upp lågt stående lag i somras och jag hoppas att vi kan göra det om så blir fallet imorgon också.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 9 september, 15:00
PLATS: Bravida Arena | Är du inte på plats sänds matchen på SportExpressen och Trelleborgs Allehanda.
MATCHTRUPP: Somea Polozen, Emma Svensson, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Ellen Loncar, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Evelina Pettersson, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant

MOTSTÅNDARKOLL
BK Häcken ligger på fjortonde plats i Elitettan och har tagit 11 poäng på 18 omgångar. Laget har 22-60 i målskillnad och senast förlorade man med 5-0 mot AIK på bortaplan.