Inför Alingsås IF – Trelleborgs FF

2023.06.17 | Dam | Emanuel Ragnar

Serieledarna väntar på bortaplan i Elitettan.

Alingsås IF ligger på första plats i tabellen efter sju vinster och tre oavgjorda på tio matcher. Det betyder att de ännu är obesegrade den här säsongen. Målskillnaden är 16-5 och senast vann de med 2-0 mot IK Rössö.

Vill du stötta Trelleborgs FF lite extra? Då är måljakten perfekt för dig. Måljakten innebär att du av ett antal summor väljer den som passar dig bäst och sedan skänker du den summan per mål som TFF gör i Elitettan. Du kan när som helst välja att avsluta ditt stöd. Läs mer om måljakten för Elitettan på följande länk.

Joakim Felldin om senaste matchen som TFF vann inför storpublik på Vångavallen:
– Det var en fantastisk upplevelse med all liv och rörelse runt omkring planen och den stämningen som var från läktarna. Jitex i sig spelar med små marginaler och är duktiga på det när man inte kommer nära dem. Det finns absolut saker vi kan göra bättre men jag tycker inte vi är hotade av dem i första halvlek men de kommer ut väldigt starkt i andra halvlek och kvitterar men har också möjlighet att göra ytterligare ett mål. Det är en styrka av oss att göra både 2-1 och 3-1 och efter det tycker jag vi kontrollerar matchen.

Joakim Felldin om morgondagens match:
– Alingsås är ett lag som spelar likt oss organisatoriskt men är väl lite rakare än vad vi är. De har ett väldigt solitt försvarsspel men det finns alla möjligheter för oss att åka dit och ta tre poäng. De har inte förlorat i serien än så det är väl hög tid nu.


MATCHINFORMATION
TID: Söndag 18 juni, 15:00
PLATS: Mjörnvallen | Är du inte på plats sänder Expressen och Trelleborgs Allehanda matchen.
MATCHTRUPP: Erika Nykjaer, Jennifer Wandt, Ella Degerstedt, Saga Ollerstam, Rio Strand, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Hanna Persson, Ellen Loncar, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Linnea Prambrant, Elina Lenir, Louise Hayden