Inför AIK – Trelleborgs FF | Elitettan

2023.04.19 | Dam | Emanuel Ragnar

Om mindre än 24 timmar är det dags för en historisk avspark i Trelleborgs FF när vårt damlag debuterar i elitfotbollen och Elitettan.

Äntligen är det dags för premiär och premiären är på bortaplan mot AIK och spelas på Skytteholms IP. AIK slutade på plats 14 i Damallsvenskan förra säsongen.

Joakim Felldin inför premiären i Elitettan:
– Man brukar säga ”världens längsta försäsong” men när man väl står här så har det gått väldigt snabbt. Vi har utvecklats som lag under de månader vi arbetat och man får också komma ihåg att det är många nya spelare som ska hitta rätt i sina roller hos oss. Vi avslutade för säsongen med tre vinster med tre nollor vilket naturligtvis ger en boost in i premiären, en premiär som vi längtat väldigt mycket efter.

”Vi känner oss redo för att äntligen kliva ut till premiär”

Joakim Felldin

– Vi känner oss redo för att äntligen kliva ut till premiär och den senaste veckan har vi kunnat träna med full trupp.

Joakim Felldin om motståndet i premiären:
– AIK kommer från Damallsvenskan och är väl en av favoriterna att ta steget upp dit igen. Jag tycker det är bra att få den här matchen i början för att så snabbt som möjligt anpassa sig till tempo och förmodad kvalite. Vi åker upp för att få med oss minst en poäng.

Vi hade en videointervju inspelad med Joakim Felldin men tyvärr blev det problem med ljudet så vi kan inte publicera den.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 1 april, 13:00
PLATS: Skytteholms IP | Köp biljetter här | Är du inte på plats sänder Expressen och Trelleborgs Allehanda matchen.
MATCHTRUPP: Jennifer Wandt, Emma Svensson, Emelie Nilsson, Ella Degerstedt, Ebba Jahnfors, Saga Ollerstam, Rio Strand, Matilda Andersson, Hanna Persson, Tilde Olsson, Hanna Ekengren, Alice Egnér, Johanna Lindblom, Olivia Strid, Irmeli Jonsson, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Elina Lenir