Inför AFC Eskilstuna – Trelleborgs FF | Superettan

2023.04.25 | Herr | Emanuel Ragnar

Efter fredagens träning satte sig herrlaget på bussen mot Eskilstuna för match på Tunavallen mot AFC Eskilstuna.

TFF kommer från en seger på Vångavallen mot Örgryte IS, AFC Eskilstuna kommer i sin tur från förlust på bortaplan mot Östers IF.

Vill du ge ett bidrag för varje mål TFF gör i Superettan? Kolla in Måljakten och stötta klubben!

Per-Ola Ljung om segern i senaste matchen
– Det var en skön trepoängare efter en dålig start på serien med två förluster. Vi har inte varit tillräckligt skarpa i det vi gjort i de två första matcherna, matchen mot Örgryte var bättre genomförd och det gav oss tre poäng.

– Vissa viktiga principer både framåt och bakåt satte vi med större fokus och koncentration. Det gav oss en matchbild som vi hantera på ett mycket bättre sätt.

Peo om morgondagens match mot AFC Eskilstuna
– Imorgon ställs vi inför en annorlunda utmaning än tidigare matcher trots att de, på det sätt de organiserar sitt lag, liknar Gefle mer än övriga motstånd vi mött i inledningen i serien. Samtidigt skiljer de sig väsentligt om man ser till Gefles spel kontra Eskilstunas. Det finns dock möjlighet att hitta stora ytor om de går bort sig. Den avgörande faktorn hoppas jag bli vår förmåga att ha ett effektivt bollinnehav, att vi är duktiga med bollen.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 22 april, 13:00
PLATS: Tunavallen | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats ser du matchen på discovery+.
MATCHTRUPP (19 spelare uttagna, en tas bort ur truppen innan match): Kasper Thiesson Kristensen, Hani Nesajer, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Lukas Minter Wettergren, Filip Bohman, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg, Haris Brkic, Othmane Salama, Markus Björkqvist
INTE MED I MATCHTRUPP: Johan Stenmark (skadad, i lättare träning), Eren Alievski, Nicolas Mortensen (skadad, i lättare träning), Andreas Larsen (väntar tillökning i familjen)

MOTSTÅNDARKOLL
AFC Eskilstuna ligger på femtonde plats i Superettan efter en oavgjord och två förluster. Målskillnaden är 2-6. Förra matchen spelades mot Östers IF på bortaplan, en match AFC förlorade med 3-0.

Vill du följa Trelleborgs FF direkt i mobilen? I appen TFF Live får du nyheter, laguppställningar och highlights via pushnotiser.