Herrarna vann över HIF i tung dimma

2024.03.02 | Herr | Björn Sandberg

Det låg en tung, tung dimma över Vångavallen på lördagen, när herrarna avslutade gruppspelet i Svenska Cupen.

Efter underläge 0-1 i paus, vände Trelleborgs FF på steken och först kvitterade Zander Hyltoft matchen – och där Johannes Käck kämpade in segermålet.

– Väldigt skönt att vinna matchen tycker jag. Det var ändå viktigt, säger Stefan Jacobsson efter matchens slut.

353 personer hade, trots den tjocka dimman, letat sig upp till Vångavallens konstgräs på lördagen. Det var stundtals svårt att se hela planen på grund av dimman, men både hemmafansen och bortafansen höll igång matchen igenom.

Men Helsingborgs IF tog iallafall ledningen genom Taylor Silverholt efter halva första halvlek. Matchen skulle senare vändas i den andra.

– Man ska aldrig underskatta vinster, så är väl känslan även idag. Tycker att vi gör det bra, men jag har mixade känslor utifrån matchen, vissa saker gör vi bra – vissa saker gör att vi hamnar i dumma situationer, säger Jacobsson och utvecklar;

– Framförallt i vår speluppbyggnad och lite i vårt tänkta press-spel i första halvlek. Där behöver vi bättre beslutsfattande rent kollektivt på planen. Det är väl det vi tog upp med spelarna efteråt och även lite i nästa vecka.

– Motståndarna gör det bra såklart, men där vi hade behövt göra första halvlek bättre, eller annorlunda kanske jag ska säga.

Till andra halvlek tvingades Filip Bohman kliva av, in kom då Johannes Käck, som senare skulle bli matchvinnare.

Innan dess så kvitterade Zander Hyltoft efter hörna av Herman Hallberg. Segermålet kämpade Johannes Käck in från nära håll.

– Förberedelserna inför denna matchen var tydliga, men jag tycker ändå att vi inte fattar rätt beslut i första halvlek. Sen är det ju bra att vända på steken och få en vinst rent mentalt. Jätteviktigt.

– Inte så att jag tycker att vi gör en dålig match på något sätt. Men vi hade behövt jobba lite mer med HIF i första halvlek än vi gjorde.

Är du nöjd med gruppspelet annars?

– Det är jag absolut. Vi skrapar ihop fyra poäng i en, ganska tajt grupp, egentligen. Men framförallt så tycker jag att själva prestationen mot Halmstads BK sticker ut lite, vinsten idag är viktig. Sen är första 35 mot Värnamo lovande, svarar Jacobsson och fortsätter;

– Om jag ser utifrån första träningsmatchen mot Helsingborgs IF så ser jag väldigt mycket saker just nu, som jag gillar. Idag var det bara lite mixed feelings.

Redan på fredag väntar ny träningsmatch förr herrarna, då kommer Varbergs BoIS på besök till Vångavallen, matchen har avspark 14:00.

Nästa tävlingsmatch kommer bli i Superettan, du har väl skaffat årskort?

Gör det annars här, för både herr och dam.

– Nu njuter vi iallafall av segern idag, sen får vi börja jobba igen, avslutar Stefan Jacobsson med ett stort leende.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF, 2-1.

1-1 53′ Zander Hyltoft
2-1 86′ Johannes Käck
Publik: 353

Startuppställning:

Andreas Larsen, Abel Ogwuche, Pierre Dahlin Larsen, Herman Hallberg, Hady Saleh Karim, Armin Culum, Zander Hyltoft, Emmanuel Godwin, Filip Bohman, Tobias Karlsson, Eren Alievski.

Avbytare:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén, Charlie Weberg, Felix Hörberg, Karl Wendt, Ammar Asani, Loke Mattsson, Johannes Käck, Elliot Löfberg.