Herrarna vann hemma mot Varberg

2024.03.08 | Herr | Björn Sandberg

Redan 14:00 på fredagen, kickade herrarna igång sin träningsmatch, hemma mot Varbergs BoIS. En match som slutade i seger – 3-1.

– En rolig tillställning, det måste jag säga ändå, säger Stefan Jacobsson samtidigt som han värmer sig med en kopp kaffe.

Othmane Salama gjorde två mål i matchen och Armin Culum ett. En match som spelades i strålande sol, men vinden var ruskigt kall och det var en del frusna händer och fötter efter matchens slut.

– Matchen innehåller väl, tyvärr, lite gott och blandat. Men, på det stora hela så är det ju en bra genomförd match från vår sida.

– Bjuder på väldigt fina mål och bra anfallskombinationer. Disciplinerade i vårt försvarsspel, synkroniserade förstapressen på ett bättre sätt än senast mot Helsingborgs IF.

1-0 smällde Othmane Salama in redan efter en minut spelad. Därefter hade Varbergs BoIS två superlägen att kvittera matchen, men det var mer gästernas oförmåga att göra mål, snarare än hemmalagets försvarsspel – som gjorde att det fortsatt stod 1-0.

– Det är ju en period efter 20-25 minuter, där vi blandar och ger i våra beslut i speluppbyggnad. Lite tråkigt att se, men äh – en bra match, säger Jacobsson och fortsätter;

– Det blir bättre i koncentration ju längre matchen lider. Andra halvlek är bättre än första, första var inte dålig, men för mycket ups and downs i beslutsfattandet.

I andra halvlek ökade Armin Culum på ledningen, Othmane Salama gjorde sen sitt andra mål efter dryga timmen spelad.

Matchen såg ut att sluta 3-0 för hemmalaget hade bra kontroll, men på typ, matchens sista spark – reducerade gästerna med ett skott utifrån.

– Andra halvlek är ju full kontroll, bara synd att vi släpper in målet. Det hade varit skönt att hålla nollan, men vi kan inte säga att vi förtjänade att hålla nollan, med tanke på besluten i första halvlek.

Inför matchen var det annars lite huvudbry, där varken Filip Bohman eller Nicolas Mortensen var tillgängliga för spel. Lösningen blev att Othmane Salama, Hady Saleh Karim och Armin Culum spelade längst fram.

De tre visade upp att de var extremt svåra att hålla koll på. Varbergs BoIS fick också ett direkt rött kort i andra halvlek, när de välte omkull Othmane Salama på ett på tok för bryskt sätt.

– Väldigt svårfångade, rörliga, tekniska, snabba där framme. Bra i kombinationsspelet. Framförallt kul att se Othmane som gör två mål och Armin fortsätter att producera mål. Hady är ju annars en rörlig nia, vill vara med i spelet mycket och måste få vara det också, säger Jacobsson om uppställningen i anfallet.

– Vi är inget fysiskt lag, utan då måste vi vara kvickare. Och det är vi.

Nu har herrarna vunnit två raka matcher, först matchen mot Helsingborgs IF förra helgen – på fredagen Varbergs BoIS. Två konkurrenter i Superettan.

Varbergs BoIS som själva kom från en kryssmatch mot Malmö FF.

– Jag tror väl att Varberg roterade en del idag, men det fråntar ju inte vår prestation. Väl godkänt av killarna, en återhämtningshelg väntar.

Det är faktiskt snart dags för premiär i Superettan. Har du inte fixat årskort – då är det dags nu. Gör det här.

Två matcher kvar av försäsongen, är vi i fas? Är där något du oroar dig över?

– Lite det, att där är spelare utanför matchtruppen, hoppas att det inte är några negativa besked. Men det är väl just det, vi är rätt tunna om för mycket saker händer. Annars så har vi kommit en bit på väg – hoppas att hela det här året ska vara en progression uppåt i vår utveckling. Gäller allt vad vi ska åstadkomma, hur vi vill se ut som ett lag, avslutar Stefan Jacobsson, samtidigt som han dricker upp det sista av sitt kaffe.

Nästa match för herrarna är nästa helg, hemma mot Jönköpings Södra IF.

Trelleborgs FF – Varbergs BoIS, 3-1.

2′ Othmane Salama
48′ Armin Culum
57′ Othmane Salama

Startuppställning:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén, Charlie Weberg, Pierre Dahlin Larsen, Hady Saleh Karim, Armin Culum, Emmanuel Godwin, Tobias Karlsson, Felix Hörberg, Othmane Salama, Karl Wendt.

Avbytare:

Andreas Larsen, Abel Ogwuche, Eren Alievski, Ammar Asani, Loke Mattsson, Johannes Käck, Elliot Löfberg.