Herrarna vände och vann mot ÖIS

2024.05.22 | Herr | Björn Sandberg

Efter underläge i paus, vändes matchen mot ÖIS genom mål av Filip Bohman och Zander Hyltoft, till seger 2-1.

– En väldigt svag insats på många spelare i första halvlek, helheten var inte bra, säger Stefan Jacobsson och fortsätter;

– Men det är fantastiskt skönt att vi kan vända på det idag.

En första halvlek där, ja, det inte var mycket som stämde och underläge. Hemmalagets Charlie Vindehall klippte till utifrån, när många trodde han skulle passa.

Örgryte IS med ledningsmålet och det var närmare en tvåmålsledning, än kvittering, när lagen gick av planen i paus. En första halvlek där gästande TFF hade svårt att få tag på bollen.

– Jag har lite svårt att förstå hur den svaga halvleken kan dyka upp. Det var faktiskt totaldominans av Örgryte.

– Det som räddar oss från att de går iväg till tvåmålsledning är vårt boxspel i egen box. Det är det som gör att vi är kvar i matchen.

– Hade de lyckats få in en boll till – ja, då vet vi inte hur det hade slutat. Det var mycket som fattades i första halvlek.

Efter dryga timmen spelad kom, det som skull bli, vändningen. Först ett trippelbyte och med det ett formationsbyte.

Med trippelbytet blev det en tydlig förbättring i spelet, sen kvitterade Filip Bohman – och gjorde sitt första mål i Superettan för året.
I sekvensen precis innan kvitteringen hade dock hemmalaget ett jätteläge att gå ifrån till en tvåmålsledning.

– Vi bestämde oss ändå för att inte göra för mycket redan i paus, vi ville ge det lite tid ändå, berättar Jacobsson och fortsätter;

– Men vi såg ingen förändring. Vi speglade dem nästan i uppställning, sen med en tung Nicolas Mortensen bredvid Filip Bohman som kan nicka fram bollar. Det är Mortensen och Bohman som vänder matchen idag. Det är tacksamt att få in Mortensen där framme.

Filip Bohman var sen även inblandad i segermålet, där han spelade fram urkraften Zander Hyltoft som pangade in 2-1.

Matchen slutade i seger 2-1 och är den andra segern på bortaplan i rad. Det är nu annars fem raka matcher utan förlust, där det då är två segrar och tre oavgjorda.

– Det är skönt att lyckas med sådana här förändringar någon gång, säger Jacobsson med ett litet skratt och fortsätter;

– Vi får betalt för missad trepoängare i annan match. Femte raka matchen utan förlust, idag var det jäkligt skönt med seger. Vi skapar mycket mer i andra halvlek, de blir darriga i slutet. De blir liksom rädda för att förlora och det vinner vi mycket på.

På måndag i nästa vecka är det ny match i Superettan, då kommer GIF Sundsvall på besök. Köp biljett här.

– Fantastiskt skönt, nu siktar vi mot Sundsvall på måndag – mot nya mål, avslutar Stefan Jacobsson.

Örgryte IS – Trelleborgs FF, 1-2.

1-1 64’ Filip Bohman
1-2 79’ Zander Hyltoft

Publik: 1656.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Felix Hörberg, Tobias Karlsson, Abel Ogwuche, Eren Alievski (ut 56) – Pierre Dahlin Larsen (ut 85), Zander Hyltoft, Hady Saleh Karim (ut 75) – Othmane Salama (ut 57), Filip Bohman, Armin Culum (ut 56).

Avbytare:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén (in 75), Mattias Andersson (in 57), Nicolas Mortensen (in 56), Emmanuel Godwin (in 56), Karl Wendt (in 85).