Herrarna vände och vann mot HBK

2023.06.26 | Herr | Björn Sandberg

Efter underläge 0-1 i paus vände herrarna och vann med 2-1 mot Halmstads BK – på Örebäcksvallen i Båstad.

Samma regn som låg över Trelleborgsområdet på måndagen låg även över Båstad. Ett intensivt regnande inför matchen bidrog nog tyvärr till att en del höll sig på hemmaplan, istället för att ta sig dit.

De som var där fick annars se TFF ligga under i första halvlek, men vända i andra, först genom ett kanonskott av Liam Olausson och sedan straff genom Filip Bohman.

– Naturligtvis är det en väldigt bra känsla så här efteråt, vi får till en riktigt bra helhet. Vi mixtrar ju annars rejält idag, med två olika startelvor, säger Stefan Jacobsson efter matchens slut.

– Vi gör helt enkelt en stabil insats, med en väldigt bra helhet.

Det var annars sommarens första träningsmatch av två, på fredag kommer nämligen Östers IF på besök till Vångavallen.

Trelleborgs FF ställde upp med två olika startelvor, en i första halvlek och en annan i den andra, där endast Andreas Larsen spelade i båda.

Första halvlek.

En första halvlek som inleddes med att Halmstads BK nickade i stolpen, men där TFF sedan var bättre, hade mest boll.

Efter ett vackert anfall tog Halmstads BK ledningen, där Naeem Mohammed dunkade in bollen bakom Larsen i TFF-målet.

Trelleborgs FF radade sedan upp chanser, bland annat genom Nicolas Mortensen. Men den stora anledningen till att det inte blev något mål i första halvlek var Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist, som stod för den ena kanonräddningen efter den andra.

– I första halvlek händer det väl kanske mer, vi släpper till tre målchanser – men skapar sex stycken själv. Det är något vi haft lite svårt för innan, synd att vi inte fick in någon bara. Försvarsspelet såg annars stabilt ut, säger Jacobsson om första halvlek.

Andra halvlek.

Till andra halvlek bytte som sagt TFF i princip hela laget, där den enda som var kvar på banan var Andreas Larsen.

Liam Olausson ordnade kvittering i matchen genom ett riktigt drömmål. Där han utifrån sköt knallhårt ribba in. Bara några minuter senare kom det avgörande 2-1-målet, där Filip Bohman först ordnade straff – och sen själv sköt säkert i mål.

Efter målen kom HBK tillbaka mer, tryckte tillbaka TFF, men utan att skapa speciellt mycket.

– I andra såg det lika stabilt ut. Vi gör två mål, men skapar mindre. Vi släpper inte till särskilt mycket, de har väl nåt halvläge där i slutet kanske, säger Jacobsson om andra halvlek och fortsätter;

– Man såg väl lite på HBK att de, ja, liksom var i sin nästa match i Allsvenskan redan. Det förringar dock inte det vi gjorde idag, vi är bra och alla som spelar idag visar att man vill vara med på riktigt.

På fredag spelas sommarens andra träningsmatch för herrarna, hemma mot Östers IF – avspark 17:00.

Biljetterna till fredagens träningsmatch säljs endast via förköp – du gör det här.

– Vi har inte diskuterat riktigt hur vi gör på fredag, beror på slitage, belastning med mera. Kanske nyttigt med 90 minuter på någon, men vi vill inte göra något som kostar oss sen, vi måste ha med oss alla. Vi får läsa av i veckan – vi tränar ju hela vägen fram till fredag, avslutar Stefan Jacobsson.

Halmstads BK – Trelleborgs FF, 1-2.
1-1 58′ Liam Olausson
1-2 62′ Filip Bohman

Startuppställning första halvlek:
Andreas Larsen – Fritiof Björkén, Johan Stenmark, Mikko Viitikko, Emanuel Godwin – Lukas Minter Wettergren, Markus Björkqvist, Haris Brkic – Tom Wassholm, Nicolas Mortensen, Othmane Salama.

Startuppställning andra halvlek:
Andreas Larsen – Eren Alievski, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Kalle Wendt, Herman Hallberg, Mohammed Saeid – Liam Olausson, Filip Bohman, Henry Offia.