Herrarna vände och vann igen

2023.06.30 | Herr | Björn Sandberg

Träningsmatch två av två för herrarna under sommaruppehållet spelades på fredagen. Mot Östers IF blev det seger 2-1, efter att man vänt matchen i andra halvlek.

Efter baklängesmål tidigt i andra halvlek, kvitterade först Henry Offia och Othmane Salama bombade in 2-1 i 84e matchminuten.

Hur är känslan så här direkt efter matchen?

– Känslan är att vi har lyckats väldigt bra med uppstarten efter ledigheten, säger Stefan Jacobsson samtidigt som han njuter i solen på Vångavallen.

Segern är den andra segern i träningsmatch på mindre än en vecka, då Halmstads BK besegrades i måndags – och på fredagen Östers IF. Herrarna kickar igång Superettan igen den 10 juli, hemma mot serieledande Utsiktens BK.

– Skulle väl vilja säga att alla spelare visar upp god form. Det bådar gott inför sista veckan med uppladdning inför Utsiktens BK, säger Jacobsson och fortsätter;

– Två segrar i ryggen, så, det är klart att det är skönt. Gäller att inte bekväma, utan nu är det skarpt läge igen på måndag. Men, det ser väldigt bra ut.

Efter en mållös första halvlek, där hemmalaget testade lite nya formationer, smällde det som sagt i början på andra.

Först tog gästande Östers IF ledningen efter ett fint anfall. Men deras glädje blev kortvarig, då Henry Offia kvitterade några minuter senare.

Sen dröjde det till 84e minuten innan Othmane Salama, framspelad av Henry Offia, bombade in 2-1 inför 155 åskådare.

– Målsättningen har ju varit att ha en hel trupp sista veckan innan Utsikten-matchen. Där vi verkligen kan jobba med detaljer, sätta det sista. Vi testade lite nytt idag i första, vi har diskuterat lite olika scenarion efter hur en matchbild kan vara. Vi testade idag, det var lite rörigt i början, men det är mer för att spelarna slängs in i situationer vi inte varit i innan.

– Det blir sen en annan trygghet i andra, även om vi byter en del spelare så hittar vi rätt i våra positioner. Vi får väl se vad det blir i framtiden. Det finns en, för tillfället iallafall, trygghet. Trygga med boll, men det vi saknar litegrann är ännu mer heta målchanser.

– Med tryggheten infaller ju också en harmoni. Sen är det knivskarp konkurrenssituation bland alla positioner. Det är jättekul att spelare visar ’’ se mig ’’, ’’ ta ut mig ’’ i startelvan på måndag. Det blir så kallade angenäma bekymmer.

Filip Bohman tvingades utgå från matchen tidigt i första halvlek, detta efter en smäll på foten.

I andra halvlek var Felix Hörberg tillbaka i spel. Mouhammed-Ali Dhaini saknades eftersom han är på landslagsuppdrag. En annan som saknades på fredagen var Mattias Andersson. Mattias tränade dock för fullt på torsdagen och är snart redo för spel igen.

– Mattias kändes också väldigt bra, tränade för fullt igår. Tränar för fullt på måndag, sen får vi se, säger Jacobsson.

Den 10 juli är det återstart i Superettan hemma mot serieledande Utsiktens BK. Här köper du biljetter inför matchen – som har avspark 19:00.

– Tittar man på matchen idag så är det jättejämnt mellan flera spelare – och det behövs. Sen, det finns ju inga spelare som är nöjda med att inte spela. Det blir ju ett beslutsfattande från teamet i slutändan. Men gäller att man bidrar med god energi även om man inte spelar, avslutar Stefan Jacobsson.

Trelleborgs FF – Östers IF, 2-1.
1-1 53′ Henry Offia
2-1 84′ Othmane Salama
Publik: 155.

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Fritiof Björkén (ut 72), Johan Stenmark (ut 45), Tobias Karlsson (ut 45), Bödvar Bödvarsson (ut 45)- Haris Brkic (ut 62), Markus Björkqvist (ut 62), Herman Hallberg (ut 45) – Nicolas Mortensen (ut 45), Mohammed Saeid, Filip Bohman (ut 18).

Avbytare:
Andreas Larsen, Eren Alievski (in 72), Abel Ogwuche (in 45), Mikko Viitikko (in 45), Emmanuel Godwin (in 45), Lukas Minter Wettergren (in 62), Felix Hörberg (in 62), Liam Olausson (in 45), Henry Offia (in 18).