Herrarna tog viktig trea mot Östersund

2023.05.15 | Herr | Björn Sandberg

Efter en händelserik vecka tog herrarna en otroligt skön trepoängare mot Östersunds FK.

– Känns fantastiskt skönt, väldigt viktigt för oss som grupp – och för oss som klubb, säger Stefan Jacobsson direkt efter matchens slut.

Hemma mot Östersunds FK blev det seger 1-0, efter att Herman Hallberg vispat in matchens enda mål direkt efter paus. Med segern kom ju då också viktiga poäng i tabellen.

– So far so good, så kan man väl säga. Men det är en lång resa kvar. Nu får vi njuta ikväll, kanske lite imorgon, men sen får vi ladda för nästa match.

– Men det är klart att det var en skön seger – och tre otroligt viktiga poäng.

Östersunds FK kom till Vångavallen med gott självförtroende, efter en ganska bra start i Superettan som obesegrade. Det märktes också i början på matchen att gästerna kom med en bättre form.

Men efter hand åt TFF sig in i matchen med hjälp av hemmapubliken.

– På det stora hela är det en jättebra insats, liksom med tanke på hur situationen är, säger Jacobsson och fortsätter;

– Första tio, femton minuterna så tycker jag att det märks att vi möter ett lag som är i bättre shape, eller vad man ska säga. Mentalt, men även spelmässigt. Känns lite svajigt och oroligt.

– Men sen växer vi in lite i matchen, får upp hakan och bröstet, får bra bett i försvaret. Hittar passningar som slår ut deras lagdelar. Helt plötsligt får man liksom momentum av det och dominerar matchen.

Hemmalaget skapade flera chanser, oftast genom Haris Brkic högerfot, men hans skott räddades – eller gick tätt utanför.

– Det är som alltid, när man inte får målen och när vi ligger där vi ligger, då finns det alltid en viss oro, säger Jacobsson.

I andra halvlek kom sedan matchens enda mål. På en misslyckad hörna var Herman Hallberg på rätt plats, vid rätt tillfälle och vispade in bollen i nät.

Trots en tung forcering från gästerna höll Trelleborgs FF undan och tog otroligt viktiga poäng i Superettan.

– Jag tycker vi håller stången, kanske framförallt till sista kvarten.

– Men då blir det som det blir när de flyttar upp. Slår tidiga och snabba bollar, massa andrabollar som ska stökas undan. Vi hamnar då kanske i lite fel positioner. Men håller undan.

Segern på måndagen var den andra i årets Superetta, den firades med True Blues och övriga publiken. Tillsammans tog vi tre poäng mot Östersund.

– Summa summarum, på det stora hela så är vi det bättre laget – och vinner rättvist. Väldigt stolt över killarna, att de har sån energi och kampar i de här 96 minuterna och tar tre poäng, avslutar Stefan Jacobsson.

Nu laddar herrarna om och möter Skövde AIK på bortaplan på lördag, avspark 15:00.

Trelleborgs FF – Östersunds FK, 1-0.

1-0 47′ Herman Hallberg.

Publik: 918.

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid (ut 93), Herman Hallberg, Haris Brkic (ut 77) – Fritiof Björkén, Filip Bohman, Henry Offia (ut 93).

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 93), Liam Olausson (in 83), Lukas Minter Wettergren (in 93), Eren Alievski, Othmane Salama, Markus Björkqvist (in 77).