Herrarna tog viktig trea borta mot ÖIS

2023.10.22 | Herr | Björn Sandberg

Efter två jobbiga förluster tog herrarna tre viktiga poäng i Superettan på söndagen – borta mot Örgryte IS. 

Med en fin första halvlek och två fina mål, blev det sedan en ganska behaglig resa till de tre poängen. Matchen slutade 2-0 till Trelleborgs FF och efteråt var det en såklart nöjd Stefan Jacobsson.

– Tre poäng, två mål framåt, nolla bakåt. Man kan ju inget annat än att vara nöjd just nu, säger han efter matchen och fortsätter;

– Jag är väldigt nöjd med hela matchen skulle jag vilja säga. Vi genomför den på ett bra sätt, men det blir en ganska behaglig resa efter 2-0-målet. Vi hanterar en mental press, som ändå finns på oss, på ett excellent sätt.

Efter två jobbiga förluster mot Västerås SK och GAIS, var det såklart extra skönt att plocka tre poäng hem till Vångavallen från Gamla Ullevi.

Redan i matchminut nio ordnade Mohammed Saeid ledningen, där han tryckte in en stolpretur från Pierre Dahlin Larsen.

Pierre Dahlin Larsen var även inblandad i andra målet, när han slog inlägget, som via Filip Bohman och Zander Hyltoft hamnade hos Henry Offia. Offia ordnade sen 2-0-ledningen med ett riktigt klassavslut.

– Målen vi inte fick mot GAIS, de fick vi idag istället. Fina mål, där det andra är ett riktigt klassavslut från Henry Offia.

– Vi är annars väldigt kompakta bakåt, vi följer den defensiva planen till hundra procent, så bra där. Örgryte har svårt att hitta genom oss, sen är det som det är med deras situation, då kanske inte de har det där flytet med sig.

Direkt i andra halvlek radade hemmalaget upp några chanser, men Kasper Thiesson Kristensen med försvar radade också upp räddningar.

Istället var det absolut närmast fler TFF-mål, för i den 81a minuten fick de blåklädda nämligen en straff. Men Mathias Nilsson i ÖIS-målet räddade straffen som Filip Bohman slog.

– De gick för mål i första halvlek och även i början på andra. Men vi reder ut det, hade de fått in reducering – då kanske det hade blivit ett skifte i det mentala. Det är så viktigt att göra hela jobbet, men också ha medgången ibland, säger Jacobsson och lägger till;

– De gjorde ett bra försök. Men, sett till 90 minuter är det en rättvis seger ändå. Vi hade ju kunnat göra fler mål, både i första halvlek och sen då med straffen.

Pierre Dahlin Larsen var tillbaka i startelvan och var inblandad i de båda målen framåt. En annan som var tillbaka i startelvan var Mikko Viitikko, som gjorde sin första start sedan den 7e maj och var starkt bidragande till att det höll tätt bakåt.

– Extra kul för Mikko, som gör en väldigt fin match. Extra glad för honom idag och hans match. Som han kämpar, han har inte gnällt en sekund, säger Stefan Jacobsson.

Seger 2-0 borta mot Örgryte IS och tre nya viktiga poäng.

Är kontraktet i Superettan säkrat nu?

– Nä, det är inte helt klart, vi får avvakta andra resultat först också. Men det viktigaste av allt är att vi har allt i egna händer. Vi går för högre positioner. Vi ska slåss för femteplatsen.

Tre omgångar återstår av Superettan för herrarna. Härnäst väntar hett derby mot Helsingborgs IF hemma på Vångavallen, på lördag – avspark 15:00.

– Där behövs ingen extra tändvätska, men denna matchen var lite av en nyckelmatch för hur den ska bli för vår del.

– Vi studsar tillbaka efter några jobbiga matcher, väldigt nöjd. Nu njuter vi ikväll – imorgon siktar vi på HIF-matchen, avslutar Stefan Jacobsson.

Glöm inte att ordna biljetter till matchen mot Helsingborgs IF – gör det här. Var ute i god tid!

Stort tack till er som var på plats på Gamla Ullevi på söndagen.

Örgryte IS – Trelleborgs FF, 0-2.
0-1 9′ Mohammed Saeid
0-2 21′ Henry Offia

Publik: 1217.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson – Zander Hyltoft, Herman Hallberg (ut 89), Mohammed Saeid (ut 73) – Pierre Dahlin Larsen (ut 66), Filip Bohman, Henry Offia (ut 89).

Avbytare:
Andreas Larsen, Nicolas Mortensen, Liam Olausson (in 66), Emmanuel Godwin, Jesper Dickman (in 89), Haris Brkic (in 73), Karl Wendt (in 89).