Herrarna straffade IK Brage

2023.06.05 | Herr | Björn Sandberg

Efter den oavgjorda matchen senast – blev det ny seger på ett somrigt Vångavallen.

På måndagskvällen besegrades IK Brage och matchens enda mål prickade Haris Brkic in på straff i första halvlek.

Stämmer det att det är 1-0-segrar som är de skönaste segrarna?

– Segrar är alltid sköna, sen om det är 1-0 eller 4-0, får gärna vara nåt mer mål i slutet för det blir ju lite panik, säger Stefan Jacobsson med ett litet skratt direkt efter matchens slut.

Trelleborgs FF, med ett röststarkt stöd på läktarna, var bättre laget inledningsvis – utan att hitta de där riktigt heta målchanserna. De där riktigt heta målchanser var annars få under hela matchen åt båda hållen.

– Otroligt bra jobb igen av killarna, mot ett svårspelat IK Brage. Organiserade och man får ju inte mycket målchanser mot dem, vilket vi visste sedan innan. Det är väl även fallet idag – inte mycket heta åt något håll.

– Matchandet kanske har satt sig lite i lagen, men väldigt nöjd med vår egen speluppbyggnad och lugnet, ja modet som killarna visar upp. Metodiskt monterar vi ner IK Brage på ett bra sätt.

Matchens enda mål kom i första halvlek och det kändes fullt rättvist. Henry Offia blev nersparkad mitt inne i straffområdet och straff dömt.

Straffen slog sen Haris Brkic behärskat in i mål. Målet firade han med laget i hörnan där True Blues står.

– Ett bra anfall och kombinationsspel centralt som leder fram till straffen, som Haris sätter, säger Jacobsson om segermålet.

I andra halvlek var det annars mer IK Brage och fick till ett ordentligt försök att kvittera.

Dock, de skott som gästerna fick iväg antingen missades – eller så stod superbe Kasper Thiesson Kristensen vägen.

– Vi stör dem bra, tokpressar så mycket vi orkar och stör dem. Stör deras speluppbyggnad på ett bra sätt, sen vinner vi förstabollen och andrabollen, då blir det enklare. Håller det kompakt och bra hela tiden, får stopp på deras forcering på ett bra sätt.

Efter en jobbig start i Superettan har herrarna lyft ordentligt, med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Lägg även till oavgjort borta mot hemmastarka Landskrona BoIS.

– Jätteskönt att få dessa poängen, speciellt när tabellen ser ut som den gör. Vågar knappt tänka på om vi inte hade fått den här striken – vart vi hade legat då i tabellen, säger Jacobsson och fortsätter;

– Väldigt stolt över killarna att få den energin och jobbet de lägger, så vi får de här treorna, som ju är så otroligt sköna. Viljan att vinna är jäkligt stor nu i gruppen.

Matchen hemma mot IK Brage på måndagskvällen är den sista hemmamatchen på vårsäsongen. Men innan ett sommaruppehåll så återstår en match – på lördag borta mot Jönköpings Södra IF.

– Vi jobbar på, en match kvar innan vila. Se till att få fräscha spelare, ladda om mentalt och gå ut med samma inställning – att vägra att förlora och våga vinna.

Segern firades med publiken efteråt och stödet från läktarna kändes ner på Vångavallens gröna matta.

– Klart det känns av, för varje klapp och hejarop man får med sig, det höjer ju spelarna. Jätteskön känsla att läktarna är med oss, under och naturligtvis efter matchen.

– Vi gör allt vad vi kan för att ge vår uppskattning tillbaka, genom att fajtas för märket och klubben, avslutar Stefan Jacobsson.

Var du på Vångavallen på måndagen och köpte en halvapotten-lott?

Nr 7953 – Halva Potten (uthämtad)
Nr 7955 – 2 Armband till Beach Front Festival (ej uthämtade)
Du hämtar din vinst på TFFs kansli.

Trelleborgs FF – IK Brage, 1-0.
1-0 45+2′ Haris Brkic
Publik: 1059

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Bödvar Bödvarsson – Markus Björkqvist (ut 75), Haris Brkic (ut 90), Mohammed Saeid – Fritiof Björkén, Filip Bohman, Henry Offia (ut 75).

Avbytare:
Andreas Larsen, Mattias Andersson, Johan Stenmark (in 90), Nicolas Mortensen (in 75), Liam Olausson (in 75), Eren Alievski, Othmane Salama.