Herrarna kryssade på Thurevallen

2024.03.16 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna spelade oavgjort med Jönköpings Södra IF, på ett blåsigt Thurevallen i Beddingestrand. Matchen slutade 1-1.

Strålande sol, och termometern uppåt 5-6 plusgrader, men det var inte särskilt varmt på Thurevallen i Beddingestrand på lördagen.

En kraftig vind ställde till det för de båda lagen i matchen, som var den första på naturgräs för hemmalaget.

– Man kan iallafall säga att gräspremiären, den är avklarad, säger Stefan Jacobsson direkt efter matchens slut och fortsätter;

– Ser man till de yttre omständigheterna, så blir det nästan som man förväntar sig. Det blir väldigt svårt att få till något ordnat spel. Stundtals, i första halvlek, tycker jag ändå att vi gör ett försök.

Det var hemmalaget på Thurevallen, Trelleborgs FF, som var bäst i matchens öppning. Vaskade fram en del halvchanser och nästanlägen, bland annat genom en spelsugen Filip Bohman.

Men när målet uteblev, då var det istället Jönköpings Södra IF som stack upp och till slut gjorde ledningsmålet.

Dessutom hade gästerna både en och två träffar i virket.

– Jönköping är inte på något sätt ett dåligt lag, men det är klart att, när inget händer framåt för oss – då växer de in i matchen.

– Fram till deras 1-0-mål så har vi en del chanser, som troligtvis hade resulterat i en annan match. Lite typiskt med dåligt bolltapp, sen får de loss en spelare och gör mål. Jag lägger inte så stort fäste vid resultatet, vi fick en genomkörare på gräs idag och det är en del i förberedelserna inför premiären.

I andra halvlek hade hemmalaget vinden i ryggen, men det var fortsatt svårt att få till något ordentligt eget spel.

Till slut kom ändå en kvittering, genom Fritiof Björkén, ungefär samtidigt som glassbilen åkte runt Thurevallen.

– Det blir ju inte enklare av att spela i medvind i andra halvlek. Det blir mycket hazard idag över huvudtaget. Går inte riktigt att göra någon större utvärdering av prestationen.

– Det är ju bra att vi inte förlorar, men tittar vi på heta målchanser, så har ju Jönköpings Södra fler. Det är väl isåfall det som vi får titta på. Att vi inte kan åstadkomma mer i sista tredjedelen, om man ska granska med kritiska ögon.

– Klart, det är ju inte enkelt, när man går ut på planen blåser det än mer än här ute på kanten. Planen gör det ju inte enkelt – men det är ju lika för båda.

I andra halvlek hade annars gästerna kunnat återta ledningen, då de fick en straff efter att Abel Ogwuche gått hårt åt sin anfallare. I samma veva fick han sitt första gula kort i matchen.

Straffen, den var direkt svagt slagen och Melker Ellborg hade inga bekymmer att ta den. Abel Ogwuche fick senare ett andra gula – och hemmalaget fick avsluta med en man mindre.

– Sett över 90 minuter, så har vi väl mest tryck. Men när de yttre omständigheterna är så tuffa – då är det svårt att få till den extra kvaliteten.

– Vi förlorar inte och vi gnager till oss ett oavgjort, stundtals okej utefter de förutsättningar som gäller idag, avslutar Stefan Jacobsson från Thurevallen.

Herrarna har nu en träningsmatch kvar innan premiären i Superettan.

Fixa ditt årskort här.

Sista träningsmatchen spelas borta mot Mjällby AIF nästa helg.

Trelleborgs FF – Jönköpings Södra IF, 1-1.

1-1 75′ Fritiof Björkén

Startuppställning:

Melker Ellborg, Fritiof Björkén, Charlie Weberg, Pierre Dahlin Larsen, Hady Saleh Karim, Zander Hyltoft, Filip Bohman, Tobias Karlsson, Eren Alievski, Felix Hörberg, Karl Wendt.

Avbytare:

Theo Thuresson, Mattias Andersson, Abel Ogwuche, Ammar Asani, Vincent Haynes, Johannes Käck, Elliot Löfberg.