Herrarna kryssade borta mot Brage

2023.09.16 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna knep en poäng borta mot IK Brage i Superettan. Trots stundtals problem blev det en poäng med hem till Vångavallen.

– Vi har en otroligt jobbig första halvlek. Vi gör ett okej jobb i det låga försvarsspelet, men tappar bollen alldeles för lätt, säger Stefan Jacobsson efter matchens slut.

I stora delar av matchen, kanske främst i första halvlek, på Borlänge Energi Arena – var det mest IK Brage.

– Vi har svårt att hinna med, så enkelt är det. De sårar oss rejält i första halvlek. De vänder spelet bra och vi får jobba mycket i sidled.

– Men, vi är katastrofala, milt sagt, med boll. När vi väl får tag på bollen, ja, vi tappar den direkt igen. Otroligt missnöjd med vårt egna spel.

IK Brage tog ledningen i matchen, tio minuter in i andra halvlek. Efter en felpass från TFF-försvaret kunde Emil Tot Wikström göra 1-0 till IK Brage.

– Deras ledningsmål kommer ju från ett felpass igen. Det smäller liksom till slut och vi ska vara tacksamma att det stannar på ett mål bakåt. Kasper i målet, han gör ju en del bra räddningar.

Bara några få minuter efter Brages ledningsmål byttes Herman Hallberg och Mikko Viitikko in hos gästerna. Med bytena blev det sedan också ny energi.

Än mer energi blev det när Nicolas Mortensen kvitterade matchen, efter ett riktigt läckert framspel av Pierre Dahlin Larsen. Pierre, som gjorde sin andra raka start i TFF-tröjan, slog ett precist inlägg som Mortensen elegant nickade in.

– Vi byter ungefär vid deras mål. Vi gör sen ett eget viktigt mål via ett bra anfall, där Pierre serverar Mortensen. Först efter det så har vi mod att hitta på egna saker, säger Jacobsson och fortsätter;

– Därifrån, då gör vi faktiskt en ganska bra prestation. Vi har jätteläge där målvakten blockar, där Haris Brkic sen har ett avslut tätt utanför. En bra period där och vi hade kunnat göra mål, hade inte speglat matchen eller varit rättvist – men det hade vi struntat i.

Gästande TFF var sen då också nära att ta ledningen, men där då skottet blockades och sedan smet utanför.

Hemmalaget hade å sin sida en boll i överliggaren.

– Vi ska vara glada att vi åker härifrån med en poäng, för vi var illa ute ett tag. Vi visar ändå att vi är svårslagna, men otroligt besviken över de första 60-65 minuterna.

– En poäng i en fortsatt otroligt jämn serie, avslutar Stefan Jacobsson.

Det är fortsatt mycket jämnt i Superettan, där herrarna nu ligger åtta, men bara några futtiga poäng ner till kvalplatsen.

Nästa match är även den på bortaplan – mot serieledande Utsiktens BK, den 24e september.

IK Brage – Trelleborgs FF, 1-1.

1-1 66′ Nicolas Mortensen

Publik: 3736.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Fritiof Björkén, Abel Ogwuche (ut 61), Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Zander Hyltoft, Haris Brkic, Mohammed Saeid (ut 61) – Pierre Dahlin Larsen, Nicolas Mortensen, Henry Offia.

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 61), Herman Hallberg (in 61), Emmanuel Godwin, Jesper Dickman, Eren Alievski, Kalle Wendt.