Herrarna förlorade mot Öster

2024.06.30 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna förlorade sista matchen innan sommaruppehållet mot Östers IF.

Efter en natt och morgon med uppåt 20 mm regn över Trelleborg, blev det match i Superettan på Vångavallen.

Själva matchen slutade 1-4, där Filip Bohman gjorde TFF-målet i den andra halvleken.

– Tycker att matchen börjar frejdigt, även vi har våra chanser. Vi ville också starta matchen med intensitet, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efteråt och fortsätter;

– Men, det som brister för vår del i första halvlek, ja, det är den defensiva matchplanen vi hade – som inte är riktigt på plats. Det gör att de kan spela förbi vår formation, de kan spela i vår formation.

Lördagens festande för trelleborgsbefolkningen hade precis lagt sig, efter festivalen som gått av stapeln i Östervångsparken, precis bredvid.

Efter en ändå helt okej start, några meter från Östervångsparken och in på Vångavallen – tog gästerna ledningen i matchminut 33. Gästerna ökade även på några få minuter innan paus.

– Samtidigt, de är duktiga, de har kvalitet. De sårar oss och målet kommer som ett brev på posten. Bara synd att 0-2 kommer innan paus, säger Jacobsson och lägger till;

– Men vi har våra chanser också.

I andra halvlek startade hemmalaget helt okej, även då, men det var gästerna som utökade. 0-3.

Filip Bohman reducerade, innan 1-4 och slutresultatet föll. Precis som regnet gjorde över Vångavallen.

– Starten på andra, ja, jag ska inte säga att den är bländande, för det är den inte. Den är okej. Vi har två chanser där som krävs för att få kontakt. Då kan allt hända, men då kommer 0-3 på hörna, då är det liksom godnatt.

– Plåster på såret att Bohman reducerar, skönt för honom, skönt för oss naturligtvis.

Niko Söderström, född 2007, debuterade i Superettan på söndagen. Förutom Niko fanns de unga Harry Beyer och Henry Palvén på bänken.

Niko kom in i matchminut 82, då Zander Hyltoft klev av.

Matchen, på Vångavallen, slutade 1-4.

– På det stora hela, då är jag besviken på vår egen prestation. Östers IF är ett jättebra lag, ingen tvekan om det. Men, jag hade större förväntningar på oss själva. Framförallt väldigt besviken på vår egen speluppbyggnad, säger Stefan Jacobsson och avslutar;

– Samtidigt är de intensiva och pressar, men vi har rett ut värre stormar än så. Det är ledsamt att det inte är bättre, tyvärr.

Nu väntar som sagt ett sommaruppehåll för herrarna, som spelar sin nästa match den 20 juli – borta mot Gefle IF.

Trelleborgs FF – Östers IF, 1-4.

1-3 72’ Filip Bohman

Publik: 1023.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Emmanuel Godwin, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Eren Alievski – Pierre Dahlin Larsen, Zander Hyltoft (ut 82), Karl Wendt – Othmane Salama (ut 69), Filip Bohman, Armin Culum (ut 69).

Avbytare:

Melker Ellborg, Mattias Andersson (in 69), Hady Saleh Karim, Ammar Asana (in 69), Harry Beyer, Henry Palvén, Niko Söderström (in 82).