Herrarna förlorade borta mot Västerås SK

2023.10.01 | Herr | Björn Sandberg

Efter de två raka segrarna mot Utsiktens BK och Jönköpings Södra IF, så blev det tyvärr förlust borta mot Västerås SK. 

– Jag tyckte ändå att det var positiva tendenser i början på matchen, men ju längre det gick – ju mer tillbakapressade blev vi, säger Stefan Jacobsson från bussen hem till Trelleborg.

I torsdags var det match på Vångavallen, på söndagen var det match igen – borta mot serieledarna Västerås SK. Bara två dagars vila, vilket såklart bidrog till att det blev svårt på söndagen. 

– Klart att det påverkar, lång resa dessutom, så inte de bästa förutsättningarna. Men, Västerås SK, tillsammans med GAIS är de lag med bästa egna spel just nu. 

Tobias Karlsson tvingades till tidigt byte efter en huvudskada. Dock ska huvudskadan förhoppningsvis inte vara någon hjärnskakning, utan handla mer om en rejäl blåklocka. 

TFF inledde annars matchen okej, men föll tillbaka lågt i banan en bit in i matchen, när Västerås SK fick grepp. 

– Tobbe fick nog bara en jäkla blåklocka. Vi tror inte att det ska vara någon hjärnskakning, men vi kommer vara försiktiga de närmaste dagarna.

– Efter skadan så sätter de en tuff press på oss – och det är bara att lyfta på hatten, de gör det bra.

I matchens 29e minut tog Västerås SK också ledningen. Efter lite slarv i TFF-försvaret blev Jabir Abdihakim Ali fri och sköt bollen i mål. 

Bästa chansen för TFF-mål i första halvlek, kanske hela matchen, hade sedan Mohammed Saeid. Halvt frispelad sköt han bollen i stolpen.

– De gör sitt 1-0 vid en typ av situation vi snackat mycket om i år, även förra året. En överflyttning i försvaret där det lämnas ett hål. Det ska vi kunna hantera bättre, vi borde kunnat reda ut den situationen innan skottet kommer.

– Inget snack annars, de var värda ett mål.

– Vi sticker upp med ett skott i stolpen innan paus, men är kanske för mycket begärt att den ska smita in. 

Till andra halvlek chansade TFF, bland annat med ett formationsbyte från 4-3-3 till ett 3-4-3.
De första minuterna såg det också ut att ge effekt, men i den 52a minuten gjorde Jabir Abdilhakim Ali sitt andra mål i matchen – och tre minuter senare fastställde Patric Åslund slutresultatet till 3-0 till Västerås SK. 

– Så här med facit i hand så var beslutet till formationsändring totalt idiotiskt. Är vi bara liksom med i matchen, då kan allt hända, det vet vi ju. Jag får ta på mig dumstruten där, säger Stefan Jacobsson och fortsätter; 

– Kanske att det inte hade räckt ändå, men vi hade iallafall varit med. Största anledningen till att vi tappar matchen helt är mitt beslut att byta formation, tyvärr. Ingen skugga ska falla över spelarna.

Tobias Karlsson tvingades till tidigt byte, där Mattias Andersson hoppade in då. Mattias tvingades sedan själv kliva av i slutet av matchen, men då hade alla byten redan genomförts. Hur allvarligt det är, det är för tidigt att säga.

Tyvärr förlust på söndagen, men efter tre matcher på en vecka blev det också två segrar. Nu dröjer det en vecka tills nästa match i Superettan, då GAIS gästar Vångavallen. 

– Klart det var viktigt med de två segrarna, men vi är inte nöjda där. Vi ville stänga denna veckan med en ny trepoängare. Nu får vi hem och ladda om, se till att ge GAIS en jäkla match nästa helg, avslutar Stefan Jacobsson.

Du fixar biljetter till herrarnas, samt damernas matcher – lättast här.

Västerås SK – Trelleborgs FF, 3-0.

Publik: 3727.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Fritiof Björkén, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson (ut 11), Bödvar Bödvarsson (ut 68) – Mohammed Saeid (ut 61), Herman Hallberg (ut 61), Zander Hyltoft – Liam Olausson, Nicolas Mortensen (ut 68), Filip Bohman. 

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Mattias Andersson (in 11), Pierre Dahlin Larsen, Emmanuel Godwin (in 61), Jesper Dickman (in 68), Henry Offia (in 68), Haris Brkic (in 61).