Herrarna föll tungt på Gamla Ullevi

2023.05.07 | Herr | Emanuel Ragnar

Söndagens match borta mot GAIS slutade i förlust 1-2 på Gamla Ullevi i Göteborg. Målet för TFF i matchen var ett självmål.

Text: Björn Sandberg

– Allting blir jobbigt när vi inte kan hålla oss ifrån individuella misstag som leder till mål, säger Per-Ola Ljung besviket efter matchens slut.

TFF tvingades till ändring i backlinjen igen inför söndagens match, då Mouhammed-Ali Dhaini fick vikariera som mittback mot GAIS.

Detta eftersom Mattias Andersson skadade sig senast, Abel Ogwuche åkt iväg på landslagssamling, Tobias Karlsson hade skadekänning, samt då Johan Stenmark som inte är redo för spel.

– Dhaini, ja, han är vår största bollvinnare och en vi vill ha i mitten. Men det var nog rätt beslut att spela honom som mittback idag, utefter förutsättningarna. Han gör en bra match – men vi hade behövt hans egenskaper någon annanstans.

GAIS fick en bra start, hade även flera halvchanser och fasta situationer tidigt i matchen. TFF stack upp och främst genom Henry Offia, men skärpan i det avgörande momentet saknades.

– Första halvlek, alltså, vi spelar på bortaplan mot ett GAIS som varit bra över tid. Håller jämnt med dem, bra speluppbyggnad, vi stör, vi pressar.

– Men när vi kommer in på deras planhalva är det kvalitetsmisstag. Missade passningar, missade avslut, missar i avgörande moment. Med den situationen vi är i så hade vi kanske behövt göra mål där.

– Det som gör ont är också att vi inte får avsluta våra anfall, de snappar upp bollen och får en lätt resa in i vårt sen.

I matchens 29e minut tog GAIS ledningen, efter ett långt inlägg från höger – satte till slut Julius Lindberg bollen i mål från nära håll.

10 minuter innan paus blev det kvitterat i matchen. Felix Hörberg slog in ett inlägg mellan målvakt och backlinje, som istället för att nå TFFare, gick perfekt på GAIS-ben i mål.

– Vi får rusa hem och går lite på fel gubbe, det är ingen bra sekvens alls. Vi hade möjligheten att stoppa det långt tidigare, säger Per-Ola Ljung om GAIS första mål och fortsätter;

– Målet vi gör är bra, en bra sekvens däremot. Felix får in bollen på en bra yta och om inte bollen hade gått in via dem – så är jag säker på att någon av oss hade varit på den.

I andra halvlek sen så startade TFF med en farlighet, men mer än så blev det egentligen inte framåt.

Istället skulle GAIS ta ledningen igen – och behålla alla tre poängen på Gamla Ullevi. Målet kom efter lite fummel i backlinjen och där Richard Friday kom fri, rundade Kasper Kristensen och gjorde mål.

– Andra börjar bra, men där kommer grejen sen, det gör ont på folk. Vi försökte ändra runt i formationen lite sen i andra, men den där desperationen, jävlar anammat, det infann sig inte.

– Till 100% är det våra egna beslut som är bakom deras mål idag, det måste vi städa bort, avslutar Per-Ola Ljung.

Nästa match i Superettan är nästa måndag – hemma mot Östersunds FK. Biljetter till matchen hittar du här.

GAIS – Trelleborgs FF 2-1
1-1 36’ självmål

Publik: 3559

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Felix Hörberg (ut 76), Mouhammed-Ali Dhaini, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid (ut 71), Haris Brkic, Herman Hallberg, Fritiof Björkén – Henry Offia (ut 87), Filip Bohman.

Avbytare:
Andreas Larsen, Liam Olausson (in 87), Lukas Minter Wettergren (in 76), Tobias Karlsson, Eren Alievski, Markus Björkqvist (in 71), Noah Cavander.