Herrarna föll tungt mot serieledarna

2023.07.10 | Herr | Björn Sandberg

Det blev tyvärr förlust i återstarten av Superettan, hemma mot serieledande Utsiktens BK. Matchen slutade 0-3.

– Nu är man ju jäkligt frustrerad och besviken, säger Stefan Jacobsson med en djup suck efter matchens slut.

Efter en regnig dag i Trelleborg verkade det som att det skulle bli en fin kväll på Vångavallen.

Men ju närmare avsparken kom, ju mörkare blev det på himlen igen.

När det sen väl kom till avspark så var det ganska jämnt spelmässigt, mellan Trelleborgs FF och gästande serieledarna Utsiktens BK.

Men ungefär samtidigt som regnet började falla, så tog gästerna ledningen, 0-1.

– Första halvlek är ju relativt jämn egentligen, ett olyckligt mål. Lite taffligt försvarsspel, sen kommer deras spelare fri mot Kasper. Det är den enskilda situationen liksom, annars hände det väl inte så hemskt mycket i vårt eller deras straffområde, säger Jacobsson och fortsätter;

– Det är nästanläge för båda lagen, mycket duellspel. Stundtals för de matchen, stundtals för vi – så där var det jämnt skägg. Olyckligt att det målet kommer.

Lagom till första halvleks slut, så slutade det även regna över Vångavallen. Solen började till och med lysa, men själva matchen blev inte ljusare ur TFF-ögon sett.

Istället skulle gästerna sätta både 0-2 och 0-3 innan timmen var spelad.

– Målet i första skapar nog lite stress hos oss, som gör att vi fullständigt tappar fattningen i inledningen av andra. Förstör hela matchen för oss, ger inte oss själva chansen till att kvittera, säger Jacobsson och fortsätter;

– Tappar matchen på ett par minuter, olyckligt – men samtidigt inte tillräckligt distinkt i och runt vårt eget straffområde. Vi ger bort matchen helt enkelt. 

Bara några minuter efter 0-3-målet gjorde hemmalaget fem byten på ett bräde, i ett desperat försök att väcka liv i matchen igen. Dock utan speciellt stor framgång.

– En desperat åtgärd naturligtvis, försöka få till något, ett mål och få in lite energi. Då hade det kanske blivit lite darr hos motståndarna, tyvärr för tunna och tafatta vid första- och andrabollen.

Det var stundtals tuffa närkamper i måndagens match, vilket skapade irritation och frustration både på plan och läktare. Bland annat i slutet av matchen, då inhoppande Nicolas Mortensen fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

– De kom in innanför skinnet på oss, vi blir irriterade för att de är markeringsinriktade – och gör det bra. Det är bara att lyfta på hatten, de har hittat sin modell och följer den fullt ut. Sedan gör domaren sina bedömningar och det var ovanligt hög nivå mot vad det brukar vara.

– Ingen idé att klandra någon domare, det är vi själva som måste hantera situationerna bättre. Det var inget som var nytt för oss, vi vet om vad som väntar när man möter Utsikten. Förutom markeringsspelet är det ju ett jäkligt bra lag.

Det blev tyvärr förlust i återstarten av Superettan. 0-3 mot serieledande Utsiktens BK.

– Problemet är målen och att vi ger bort matchen i början på andra, det är det som är irriterande, avslutar Stefan Jacobsson.

På måndagen var där annars en debutant i startelvan i hemmalaget och tävlingssammanhang, i Emmanuel Godwin på vänsterbacken.
Senaste nyförvärvet Jesper Dickman hoppade in i andra halvlek och därmed gjorde även han debut i TFF-tröjan.

Johan Stenmark gjorde sin första match från start, samt var Mattias Andersson åter på banan, där de bildade mittbackspar från start.

Nästa match för herrarna i Superettan är om exakt en vecka, borta mot Örebro SK.

Trelleborgs FF – Utsiktens BK, 0-3.
Publik: 1158.

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Fritiof Björkén (ut 67), Mattias Andersson, Johan Stenmark, Emmanuel Godwin – Haris Brkic (ut 67), Herman Hallberg, Mohammed Saeid (ut 67) – Liam Olausson (ut 67), Filip Bohman, Henry Offia (ut 67).

Avbytare:
Andreas Larsen, Nicolas Mortensen (in 67) (utv 93), Jesper Dickman (in 67), Tobias Karlsson (in 67), Bödvar Bödvarsson, Felix Hörberg (in 67), Markus Björkqvist (in 67).