Herrarna föll tungt hemma mot GAIS

2023.10.08 | Herr | Björn Sandberg

Det blev en jobbig eftermiddag på Vångavallen på söndagen, där matchen mot GAIS i Superettan slutade i förlust – 0-6. 

Hösten verkar ha kommit till Trelleborg och Vångavallen. Där de senaste veckornas sommartemperaturer var borta på söndagen. Trots en inledning på matchen som lovade varma blå vindar, blev det kallt och mörkt relativt snabbt.

Efter, bland annat, tre snabba mål från GAIS i första halvlek – blev det en jobbig eftermiddag.

– Just nu går det inte att beskriva hur besviken man är, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Det var annars hemmalaget som började bäst, hade redan efter några minuter vaskat fram flera bra målchanser. Men brändes inte chanserna helt, så räddades dem av GAIS-målvakten Mergim Krasniqi.

Istället var det GAIS som tog ledningen på hörna, efter 25 minuter spelade.

– En väldigt bra inledning från Trelleborgs FF, i det mesta skulle jag säga. Har tre 100%-iga målchanser, som man måste få utdelning på. Vi är värda iallafall två mål, de första 15-20 minuterna, säger Stefan Jacobsson och fortsätter;

– Sen tycker jag att GAIS äter sig in i matchen och då kommer hörnmålet. Sen, tre mål på sju minuter, pang, pang, pang – sen var den matchen förstörd. Hörnmål, bland annat, som vi bör hantera bättre. Vi pratade mycket inför den här matchen om vårt eget spel. Vi uppträder på ett sätt de första 15, som jag är väldigt nöjd med. Sen tappar vi momentumet, där det handlar om de tre snabba målen naturligtvis.

– När GAIS får det där flowet, i det flowet de befinner sig i – då är de helt ostoppbara.

0-1 blev först 0-2 och sen 0-3, inom loppet av sju futtiga minuter.

– Men målen, omställningar, vi vet om att när GAIS vinner boll är de väldigt direkta och har många kvalitativa spelare. Bra på att penetrera lagdelar. Vi var ju tvungna att hantera det – och det är ju det vi inte gör idag, säger Stefan Jacobsson med en djup suck och fortsätter;

– Fem av de sex målen är ju såna mål, där de bara kör rätt igenom oss.

0-3 stod sig in i paus och där sen andra halvlek, inte blev mycket roligare.

0-4 kom precis innan timmen var spelad, där sedan slutresultatet 0-6 kom 20 minuter senare.

– Klart att det påverkar spelarna, släppa in tre mål på sju minuter och dagen är förstörd. Det blir som det blir och det är bara jobbigt när andra halvlek får det utseendet. Man skäms ju över vår insats, saker som inte får hända – som händer idag.

– Hade vi haft lite flyt i matchinledningen och ett mål, kanske två, kanske det sett ut på ett annat sätt. Men, thats fotboll, avslutar Stefan Jacobsson.

Nu väntar ett kortare uppehåll för landskamper, nästa match är på bortaplan mot Örgryte IS, den 22 oktober – avspark 15:00.

Med mindre än 10 minuter kvar av matchen fick vi annars se en debutant i Superettan. Karl Wendt bytte av Herman Hallberg i matchens slutskede.

Du fixar biljetter till herrarnas, samt damernas matcher – lättast här.

Stort tack till er som var på plats och stöttade laget idag.

Trelleborgs FF – GAIS, 0-6.

Publik: 1265.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristenen – Fritiof Björkén, Abel Ogwuche (ut 64), Tobias Karlsson, Bodvar Bödvarsson (ut 60) – Haris Brkic (ut 60), Herman Hallberg (ut 81), Mohammed Saeid – Liam Olausson, Nicolas Mortensen (ut 60), Henry Offia.

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 64), Zander Hyltoft (in 60), Emmanuel Godwin (in 60), Jesper Dickman, Filip Bohman (in 60), Karl Wendt (in 81).