Herrarna föll mot serieledande BoIS

2024.06.01 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna förlorade 0-2 mot Landskrona BoIS, som var numret större på Landskrona IP.

– Får ju gratulera Landskrona till tre poäng, bra spelat, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Det var ett kokhett derby på lördagen, inte bara för att det var serieledarna som tog emot ett topplagssniffande Trelleborgs FF.
Det var även varmt, kvavt och klibbigt i luften.

TFF-supportrarna på plats, vecklade lagom till matchstart, upp ett härligt tifo och gjorde vad de kunde för att lyfta herrarna.

Hjälpen till trots blev det svårt, för Landskrona BoIS visade varför de är serieledare i Superettan.

– Vi har det rätt kämpigt, men håller flaggan relativt högt i första halvlek, eller iallafall tills deras 1-0 kommer.

– Det är bara att erkänna, vi är ett nummer för litet idag, mot ett bra spelande Landskrona. Vi har några bra lägen, en matchplan för försvarsspelet och speluppbyggnad, som vi är på väg att utnyttja en hel del. Saker, bland annat felbeslut, som gör att vi fastnar istället.

– Det handlar inte så mycket om att vi i Trelleborgs FF är dåliga – det är mer att Landskrona BoIS är väldigt bra för tillfället. Att de leder serien, det är ingen konstighet alls.

Flera gånger innan BoIS ledningsmål i första halvlek, var TFF på väg igenom. Istället kom BoIS-målet på något som egentligen inte var en målchans. Ett långskott som styrdes in bakom en annars storspelande Andreas Beck Larsen.

Tidigt i andra halvlek ökade hemmalaget på ledningen till 2-0, vilket sen också blev slutresultatet, även om gästande TFF hade några chanser för reducering.

– Sen får de 2-0 alldeles för tidigt, vi gör lite förändringar och vaskar fram lite då. Skulle vi fått med oss en poäng idag skulle vi behövt vara 110% effektiva.

På det mer positiva planet, så gjorde Hjalmar Fedricson debut i A-laget och med det också debut i Superettan. Hjalmar, som är född 2007, kom till TFF inför säsongen 2023.

– Ung lovande pjäs, som kan spela både mittfält och mittback, säger Jacobsson och fortsätter;

– Men tycker många unga killar gör ett gott jobb. Ammar Asani gör ett gott jobb, Karl Wendt gör ett jättefint inhopp. Loke Mattsson och Johannes Käck kommer också in. Hjalmar har ju varit med på träningar, helt oprövad i dessa sammanhang – men visar att det finns saker i honom. Såklart positivt.

TFF-herrarna var numret för litet på lördagen och kunde inte förstöra serieledarnas fest. För på lördagen firades det att Landskrona IP i år fyller 100 år, vilket såklart gjorde sitt till dagens publiksiffra – 3525.

– Vi gräver inte ner oss för detta. Vi hade chansen att göra det jäkligt kompakt i toppen, nu sitter vi kvar lite i mitten. Det är bara att jobba på, läka ihop tills nästa match, avslutar Stefan Jacobsson.

Herrarnas nästa match i Superettan är inte förrän den 17 juni, då IK Brage kommer på besök, avspark 19:00.

Köp biljetter här.

Nicolas Mortensen utgick ur matchtruppen på grund av sjukdom.

Landskrona BoIS – Trelleborgs FF, 2-0.

Publik: 3525.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Eren Alievski – Pierre Dahlin Larsen (ut 90), Ammar Asani (ut 63), Hady Saleh Karim (ut 90) – Othmane Salama, Filip Bohman (ut 90), Armin Culum (ut 63).

Avbytare:

Melker Ellborg, Charlie Weberg, Emmanuel Godwin (in 63), Johannes Käck (in 90), Loke Mattsson (in 90), Hjalmar Fredricson (in 90), Karl Wendt (in 63).