Hanna Persson förlänger sitt kontrakt med Trelleborgs FF

2023.06.15 | Dam | Emanuel Ragnar

Hanna Persson var ett av de mest meriterade nyförvärven inför säsongen, nu har hon förlängt sitt kontrakt.

Då Hanna är född i Vellinge var det en återkomst till Skåne som blev verklighet när hon satte sin signatur på kontraktet i vintras. Under våren har hon spelat i samtliga matcher av Elitettan och nu är det klart att hon förlänger sitt kontrakt över 2024.

– Det är verkligen skönt att vara hemma i Skåne igen efter tre år på andra orter. Att ha familj och vänner på varje hemmamatch betyder mycket, säger Hanna Persson som också är tydlig med att det inte var några tveksamheter om att redan nu förlänga kontraktet.

– Först och främst trivs jag väldigt bra i klubben men min känsla är också att vi har något mycket bra på gång. Föreningen är tydlig med att man vill satsa på damerna och efter den här starten på Elitettan vill jag vara en fortsatt del av satsningen.

Trelleborgs FF har stått för en imponerande säsongsinledning som nykomlingar och placerar sig just nu på en kvalplats till Allsvenskan när det spelats 10 omgångar.

– Vi har inlett säsongen väldigt starkt och att ligga på en kvalplats uppåt som nykomlingar efter 10 omgångar är imponerande. Jag är stolt över laget och vad vi lyckats med hittills, men vi är samtidigt medvetna om att säsongen är lång och att vi inte får bli bekväma utan fortsätter jobba hårt, säger Hanna Persson.

Hon säger också att hon ser positivt på den framtid som väntar, både för hennes egna del och TFF:s del.

– Man har något bra på gång i Trelleborg och för egen del vill jag kunna bidra så mycket som möjligt både på och utanför planen. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta dra på mig den blå tröjan och representera Trelleborgs FF.

Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF, är nöjd över att en nyckelspelare redan nu skrivit på en kontraktsförlängning.

– Att vi förlänger med en spelare som Hanna Persson redan nu tycker jag visar på en styrka vi har som klubb. Det ger oss en trygghet att en så duktig och erfaren spelare väljer att förlänga sitt kontrakt i ett så här tidigt skede. Hanna har imponerat stort med sin inställning och arbetskapacitet och att det är en lokal spelare som är så nyttig för oss gör det hela ännu bättre.

Damspelare med kontrakt nästa säsong:
Elisa Lang Nilsson
Lova Sternfeldt
Alice Egnér
Hanna Persson