Hanna Ekengren lånas in från Vittsjö GIK

2023.04.19 | Dam | Emanuel Ragnar

Lagom till premiären i Elitettan står det klart att anfallaren Hanna Ekengren lånas in från Vittsjö GIK, som TFF har ett föreningsutvecklande samarbete med. Ekengren är spelklar till morgondagens match.

– Jag är väldigt positiv till att få den här möjligheten i Trelleborgs FF där jag ser positivt på att utvecklas genom att vara på olika platser. Det har varit ett väldigt varmt välkomnande sedan jag kom hit och mitt mål är att hjälpa Trelleborg till en minnesvärd första säsong i Elitettan och samtidigt utveckla mina kvalitéer.

– Jag är en bollskyddande anfallare som alltid jobbar hårt på planen och med styrkor i närkampsspelet. Samtidigt är jag en spelare som gärna vill bevisa mina styrkor på planen istället för att prata innan om hur jag är, säger Hanna Ekengren med ett skratt där hon också säger att hon är rejält motiverad inför morgondagens match.

– Det är en positiv känsla inför imorgon. Jag har inte varit med laget så mycket än så det är svårt att förutspå hur allt kommer vara men det är fullt fokus på att göra en bra match. Vi tar oss an premiären på ett bra sätt och växer därifrån!

Sportchef Johan Bauer är glad över ett bra samarbete med Vittsjö och ser fram emot att se Hanna Ekengren i TFF-tröjan.

– Hanna är med oss på bussen till Stockholm och vi är tacksamma över att ha hittat den här lösningen med Vittsjö. Hon är en ung anfallare med väldigt intressanta kvalitéer i både det offensiva spelet som i närkampsspelet, så det är klart att hon kommer stärka vårt lag, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.