Galet avslut när herrarna vann mot Sundsvall

2024.05.27 | Herr | Björn Sandberg

Sex raka matcher utan förlust i Superettan för herrarna, efter seger mot GIF Sundsvall.

Ja, herrarna vann hemma mot GIF Sundsvall till slut, en match som slutade 3-2 – efter en smått galen avslutning. Segern är också den andra i rad i Superettan.

Hemmalaget hade en ganska trygg ledning, 2-0, men där gästerna gjorde 2-2 i matchens absoluta slutskede. Men på matchens sista spark – gjorde Nicolas Mortensen 3-2 och tre poäng.

– En galen avslutning, det kan man väl ändå skriva under på, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Magiskt försommarväder på måndagskvällen och det skulle, till slut bli, magisk underhållning.

Efter bra inledning av GIF Sundsvall tog hemmalaget så småningom över matchen på Vångavallen. En halvtimme in i matchen ordnade Eren Alievski 1-0 och gjorde, sitt första mål i Superettan.

– De har ett tidigt läge, som vi släpper till. Hade de gjort 1-0 där så vet man inte hur det hade utvecklat sig. Sundsvall är ett lag med mycket kvalitet, fina egenskaper på spelare, bra variation och tunga i box.

– Bortser man från inledningen lite, så tar vi över matchbilden ganska rejält. Vi får till det här vi vill, bra variation, direkta, vi håller i bollen – hade kunnat cirkulera lite mer. Slänger in bollen mot tunga mittbackar som plockar undan.

– Måste jobba med speed och kombinationer runt omkring, för att få ut våra egenskaper. 1-0 målet är ett jättebra exempel på det, surrar runt omkring och kommer in i värdefulla ytor – där man vill ha avslut och assist.

1-0 stod sig halvleken ut och kändes väl ändå som att trean var, iallafall, på gång.

Till andra halvlek ändrade gästerna om i sin formation, vilket ledde till att det blev lite problem för hemmalaget. Men precis som i första halvlek växte TFF-herrarna in i det – och ökade på ledningen till 2-0, då Filip Bohman målade för andra matchen i rad.

– Sen ändrar de ju formationen i andra, det får vi jobba otroligt mycket med. Problem med det första tio i andra. Sen växer vi in i det igen, känns som att vi har bra kontroll, säger Jacobsson och fortsätter;

– Men, 1-0 är bara 1-0. Sen när tvåan kommer, då känner man ju bra energi. Vi gör egentligen en väldigt, väldigt bra match utefter förutsättningarna med tätt matchande.

2-0 och poängen såg ut att, ganska så säkert, stanna på Vångavallen på måndagskvällen.

Men GIF Sundsvall bytte in långe, gänglige Yacqub Finey, som först reducerade och sen kvitterade i 93e minuten på en straff. Det kändes som den säkra trepoängaren skulle rinna ut mellan händerna.

– Det känns för jävligt att tappa trean, det kändes ganska säkert, enligt mig, säger Stefan Jacobsson och fortsätter;

– Men vi har Nicolas Mortensen, han gör mål på ingenting ibland och ser man på slutfasen så har vi marginalerna med oss – även om det skulle varit en trepoängare som suttit säkert, utifrån hur matchen blev.

Med bara sekunder kvar och sekunder efter straffmålet avgjorde inhoppande Nicolas Mortensen. Efter en nednickning av Emmanuel Godwin vände Nicolas upp sin motståndare, och sköt in bollen i mål – med minsta möjliga marginal.

Kan du beskriva känslan, att gå från 2-0 till 2-2 och sen vinna med 3-2?

– Det går ju inte. Man går från att vara väldigt tillfredsställd – till att åka ner i helvetet. Sen himmelriket igen, en euforisk känsla som inte går att beskriva, säger Stefan Jacobsson och avslutar;

– Från att vilja slå i sönder kuren till att vilja krama om alla i hela världen. Sjätte matchen i rad utan förlust, inne i en stark period, får vi till något till – då kan det här magiska flowet komma. Det här var en sexpoängsmatch, antingen skulle de komma ikapp oss, men nu kliar vi på topp fem-lagen.

Sex raka matcher utan förlust för herrarna i Superettan, på lördag väntar serieledande Landskrona BoIS i ett magiskt hett skånederby – borta på Landskrona IP. Avspark där 19:00.

Nästa hemmamatch i Superettan är annars hemma mot IK Brage, den 17 juni, klockan 19:00. Köp biljett här.

Trelleborgs FF – GIF Sundsvall, 3-2.

1-0 30’ Eren Alievski
2-0 82’ Filip Bohman
3-2 94’ Nicolas Mortensen

Publik: 773.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Eren Alievski – Pierre Dahlin Larsen (ut 89), Zander Hyltoft, Fritiof Björkén (ut 52) – Othmane Salama (ut 75), Filip Bohman (ut 89), Armin Culum (ut 74).

Avbytare:

Melker Ellborg, Mattias Andersson (in 75), Nicolas Mortensen (in 74), Emmanuel Godwin (in 89), Ammar Asani (in 89), Loke Mattsson, Karl Wendt (in 52).