Första trepoängaren i Superettan

2024.04.14 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna tog första trepoängaren i Superettan på söndagen, hemma mot Sandvikens IF.

Efter en mållös första halvlek avgjorde Fritiof Björkén, framspelad av Armin Culum, genom att göra matchens enda mål i minut 59.

– Nöjd med att få komma in i serien, tagit poäng, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen och fortsätter;

– På så sätt väldigt skön trepoängare, tycker även att den är motiverad och rättvis.

Det blåste en hård, jobbig vind på söndagen, där flaggorna på Vångavallen vajade ordentligt. I första halvlek hade hemmalaget TFF vinden i ryggen. Trots vinden i ryggen och stort övertag gick lagen ut i paus med mållöst.

I andra halvlek avgjorde Fritiof Björkén, genom att skjuta in Armin Culums framspelning.

– Svåra förhållanden, blåsten därute gynnar inte något lag. Vi får inte målen i första halvlek, även om vi har väldigt många nästanlägen. Det hade varit skönt något mål eller två.

– Den stora utmaningen är sen att spela i motvinden, men vi hanterar det bra och vi håller nere bollen så mycket som möjligt. Visar sig att vi har bättre, eller klarare målchanser. Det enda som fattas är att vi kanske skulle gjort något mål till, eller till och med tre fler.

Efter två raka förluster så tog herrarna första trepoängaren i Superettan på söndagen. Nykomlingarna Sandvikens IF besegrades, med matchens enda mål. Efteråt firades det med hemmapubliken där Abel Ogwuche bjöd upp till segerdans.

– Jag nöjer mig med tre poäng, så vi är inne i serien och jag är stolt över killarna som vågar gå ut och köra som vi gör. Trots liksom två rätt jobbiga smällar och att våra prestationer inte riktigt varit på plats.

Där var annars två förändringar till söndagens match, dels var Hady Saleh Karim i startelvan, men också Fritiof Björkén. Som då tackade genom att göra matchens enda mål.

– Fritiof har varit utanför och haft en ganska tung försäsong, men, man vet vad man får av honom. Ja, det gick ju bra att han fick starta då, gjorde ju även målet, säger Jacobsson.

Hur nöjd är du med prestationen idag?

– Tycker jag är jättebra, Sandviken är normalt sett på konstgräs, väldigt spelskickliga. Att vi skulle hamna så högt upp i banan var kanske inte tänkt, men det blev så, dels av vinden och dels för att de ville spela, säger Stefan Jacobsson och avslutar;

– Vi lyckades erövra bollen ofta på deras planhalva. Klart att jag är jättenöjd med killarnas prestation. Försvarsspelet är väldigt bra idag, vi släpper nog bara till en riktigt farlig chans idag. Sen har de en hel del fasta, som vi dock städar undan på ett bra sätt.

Nästa match för herrarna är borta mot Skövde AIK, 20e april, den matchen kommer att spelas på Borås Arena. Avspark 13:00.

Nästa hemmamatch för herrarna är mot Degerfors IF. Nästa hemmamatch på Vångavallen är dock för damerna till nästa helg, då Piteå kommer på besök.

Köp dina biljetter till våra matcher här.

Trelleborgs FF – Sandvikens IF, 1-0.

1-0 59′ Fritiof Björkén

Publik: 824.

Startuppställning:

Andreas Beck Larsen – Felix Hörberg, Abel Ogwuche, Charlie Weberg, Eren Alievski – Zander Hyltoft, Pierre Dahlin Larsen (ut 80), Fritiof Björkén (ut 91) – Hady Saleh Karim, Filip Bohman, Armin Culum (ut 80).

Avbytare:

Melker Ellborg, Nicolas Mortensen, Emmanuel Godwin, Ammar Asani, Tobias Karlsson (in 91), Othmane Salama (in 80), Karl Wendt (in 80).