Första trepoängaren i Superettan kom mot Örgryte

2023.04.19 | Herr | Emanuel Ragnar

Efter två raka förluster så kom första trepoängaren i Superettan hemma mot Örgryte IS. Matchen slutade 2-0, efter mål av Mouhammed-Ali Dhaini och Filip Bohman.

– Det är klart att det är skönt med seger, det hade vi ju laddat på ordentligt för, säger Per-Ola Ljung direkt efter matchens slut.

– En utav målsättningarna var på det mentala, just att visa både för oss själva men också för alla som kommit hit – att vi vill vinna. Vi ville att det skulle synas extra tydligt idag och då var där några grejer speciellt, det funkade och det funkade bra på många sätt.

På en hörna från Mohammed Saeid, i matchens 32a minut, nådde Mouhammed-Ali Dhaini högst och nickade in 1-0. Vild glädje i hemmalaget efter Dhainis mål, som också var det andra på två matcher.

1-0 stod sig länge och matchen såg ut att sluta så också. Men efter att Hady Saleh Karim i ÖIS fått sitt andra gula, samt att bortalaget var tvunget att gå framåt – så öppnade det upp sig.

Med några minuter kvar till 90 hade Felix Hörberg en superchans att verkligen punktera matchen. Men på hans avslut gjorde Mathias Nilsson i ÖIS-målet en fantastisk benparad.

Istället spelade Felix fram till Filip Bohman som, på typ matchens sista spark, fick sätta 2-0.

– En bra lagseger känns det som, säger Ljung.

– Detta laget känner jag mer igen och det känner nog alla själva också. Bra känsla och den kommer utav disciplin och hårt arbeta, samt att man hanterar våra spelprinciper med tillräckligt mycket uppmärksamhet. Det var bra gjort.

Efter förlusten i premiären och förlusten senast mot Östers IF – så kom alltså första trean hemma mot Örgryte IS på måndagen.

– När fyran kom där mot Öster och det är det vi pratat om mest denna veckan, hur den matchen avslutades, sista 15-20 minuterna. Alltså att man förlorar mot en bra motståndare, som Öster kanske var för dagen, det får man acceptera. Men man ska känna igen sig själva som lag, det gjorde vi i första matchen i andra halvlek.

– Det var inga hårda ord eller tårar efter Öster-matchen, det var ett fult resultat. Det mesta vi pratade om var de sista 20 minuterna – det är ju inte den bilden vi vill ge.

En bidragande faktor till att matchen slutade i seger var att lagkaptenen Mattias Andersson var tillbaka. Även om han blev trött i slutet så spelade han hela matchen på måndagen.

– Man ska inte underskatta betydelsen av att Mattias kommer tillbaka, riktar uppmärksamheten till helheten. Hur vi vill förflytta oss och hur det fungerar i olika moment och det mår vi bra utav.

– Han hade slitna vader efteråt, men är det inte värre så är han nog nöjd med att vara med att ro hem tre poäng.

Felix Hörberg var annars också tillbaka efter sjukdomen senast, var också inblandad i det andra målet.

På mitten startade Lukas Minter Wettergren, spelade nästan hela matchen, men byttes av med Liam Olausson. Liam som var nära på att få en assist direkt, när han spelade fram Felix Hörberg till sin jättechans i matchen.

– På det stora hela så gör laget det vi vill att de ska göra. De som startar hade fulla ansvaret att kliva in på rätt sätt och visa rätt mentalitet, hanterar det på ett duktigt sätt. Samtidigt som vi bad de som inte startade att göra ett avtryck när de kommer in och göra en avgörande roll.

Vad betyder denna segern?
– Betyder väl att om där var någon som var nervös – så kanske de inte behöver vara så nervösa längre. Det som glädjer mig mest är att igenkänningsfaktorn på laget, det vi jobbat med, hur allt sitter ihop och fungerar. Vi tar det därifrån.

– Matcherna är jämna, tuffa, jisses alltså, det här är Superettan. Det kommer vara tufft hela vägen och det behövs disciplin i laget. Det viktiga och goa är hur vi studsar tillbaka, hur man hanterat veckan och – det var jättegott med denna segern, avslutar Per-Ola Ljung.

Publiksiffran för dagen var 1019 personer.

Nästa match är på lördag – då borta mot AFC Eskilstuna.

Startuppställning:

Kasper Kristensen – Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Bödvar Bödvarsson – Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 94) – Mohammed Saeid (ut 70), Lukas Minter Wettergren (ut 84), Henry Offia – Filip Bohman.

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Abel Ogwuche (in 94), Herman Hallberg, Liam Olausson (in 84), Felix Hörberg (in 70), Markus Björkqvist.