Förlust på Vittsjö IP

2024.05.26 | Dam | Björn Sandberg

Damerna föll borta mot ett fysiskt starkt Vittsjö, en match som slutade 3-0 till hemmalaget.

– Tungt, såklart. Väldigt tungt, säger huvudtränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut på Vittsjö IP.

Regnet hängde verkligen i luften över Vittsjö IP och runt om i trakten fullkomligt vräkte det ner. Men regnet höll sig undan, istället kom solen fram lagom till andra halvlek.

Men, istället för regn i den första halvleken föll det mål – och då genom hemmalaget Vittsjö GIK, som tog ett stadigt grepp om matchen inledningsvis.

– Tycker att vi inte alls är med i matchen första femton. Vi ser förvirrade och passiva ut, de får ett ordentligt grepp om oss, säger Felldin och fortsätter;

– Vi kommer väl sen ikapp, efter ett tag och har ett okej spel mellan straffområdena, när vi har tid, kan ha väldigt mycket boll och kommer till chanser.

– Men sista pass, eller båda boxarna egentligen – så har vi mycket jobb att göra. Mina spontana tankar så här direkt efter.

Det var inte så att gästande TFF saknade chanser i matchen, flera hörnor och avslut som gick i block, men det var det där sista som saknades.

Istället för kvittering gjorde Vittsjö GIK både 2-0 och 3-0 på Somea Polozen i TFF-målet.

När andra målet kom, i matchminut 74, kändes det som om all luft gick ur.

– Så är det ju alltid. Oavsett matchbild alltid tung att få. Ska inte säga att vi har många målchanser, men återigen, ofta runt omkring deras backlinje – men kommer inte igenom.

De känns starka i duellspelet där ute?

– Så är det, det vet vi om också. Ett seniort och fysiskt lag. Vill ju inte hamna i en situation med mycket Hawaii och kontring på kontring. Men de får matchen dit de vill, fast jag tycker att vi kommer ut okej i andra, då vi kommer runt dem.

– Men återigen, det är det sista. Släpper inte riktigt.

Hur känns det med ert anfallsspel efter omändringen, nu när ni fått jobba lite till med det?

– Det är ju inte ett steg tillbaka, det är det inte. Utan vi har fler folk i box än tidigare, fler gånger i assistyta och utanför straffområde. Men, både tajming och sista pass, också att vi inte forcerar för tidigt är beståndsdelar som jag tycker att vi behöver bli betydligt bättre på.

Nåt i Vittsjö som överraskar på något sätt?

– Nej, inte alls. Det är väl ett av de enklaste lagen på så sätt – men de är jäkligt bra på det.

Är där något du spontant känner, att det gjorde vi bra idag?

– Vet inte så här direkt efter, svarar Felldin och avslutar från Vittsjö IP;

– Men, det är bara att gå på det igen.

Poängen som damerna tog i första hemmamatchen mot Piteå IF, är fortsatt den enda hittills.
Nu väntar ett kortare uppehåll för landskamper, innan Linköping FC kommer till Vångavallen den 8 juni.

Vittsjö GIK – Trelleborgs FF, 3-0.

Publik: 562.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 74), Edina Filekovic, Thea Birgerud, Viktoria Persson – Thelma Persson Welin (ut 74), Erica Persson Welin (ut 84), Athinna Persson Lundgren, Elina Lenir (ut 74) – Linnea Prambrant, Alice Egner (ut 58).

Avbytare:

Ebba Steen, Amanda Olsson (in 74), Sofie Rewucha (in 58), Hanna Persson (in 74), Moa Karlsson (in 84), Olivia Strid (in 74), Irmeli Jonsson.