Förlust på Stadsparksvallen

2023.06.10 | Herr | Björn Sandberg

Efter oavgjort i paus fälldes herrarna av två snabba mål i andra halvlek.

Herrarna åkte på förlust i sista matchen innan sommaruppehållet – borta mot Jönköpings Södra IF.

– Lika glad och euforisk man är efter en seger – lika bitter är man efter en förlust, säger Stefan Jacobsson i bussen på vägen hem från Jönköping.

– Det är alltid en besk eftersmak när man förlorar.

Hemmalaget började bra inför de 2001 personerna i publiken på Stadsparksvallen, men istället för att göra mål framåt gjorde de mål bakåt.

0-1 redan efter 6 minuter och målet var ett självmål. Dock skulle J-Södras speciella målskytt, Pashang Abdulla, kvittera matchen precis innan minut 20.

1-1 stod sig första halvlek ut.

– Sett till första halvlek så är det en rätt så bra match, där båda lagen gör sitt, gnuggar ned varandra. Vi får ett tidigt ledningsmål – men de kvitterar för tidigt. På det stora hela är det jämnt, säger Jacobsson och fortsätter;

– Vi är relativt nöjda efter första halvlek. Vi kände att, bara vi kan få ett bättre bollinnehav så skulle tiden tala för oss, då de vilat en dag mindre än oss sedan senaste matchen.

I andra halvlek fick hemmalaget en straff med sig efter en handssituation. Straffen slog sedan Robin Book in säkert.

Bara några minuter efter straffen utökade de till en tvåmålssledning efter ett nytt självmål, denna gången från TFF.

– De vänder på allt snabbt, de får en tidig straff, sen ett mål till, med det en jäkla energi istället – och vi får uppförsbacke, säger Jacobsson.

Efter de två snabba målen gjorde sedan gästande TFF fyra byten på en och samma gång – i hopp om att väcka liv i matchen igen.

– Vi gör ett tappert försök att komma tillbaka, i lite formationsbyte och fyra byten på samma gång.

– Det hade kunnat gå, vi kände att vi var tvungna att göra någonting utav det. Vi får väl till något läge, men det är mest nästanlägen.

– Sen är de taktiska, dödar mycket värdefull tid – och vi får inte det där riktiga trycket. Killarna gör vad de kan och jag kan inte gnälla på det kollektiva, idag drog vi det kortare strået.

Jönköpings Södra IF på bortaplan var sista matchen innan sommaruppehållet. Ett sommaruppehåll som varar exakt en månad för herrarna. Den 10 juli drar Superettan igång igen, med serieledande Utsiktens BK som motstånd – hemma på Vångavallen.

Även om det blev förlust på lördagen, så är det en god känsla in i sommaruppehållet, efter fyra segrar och en oavgjord på kort tid.

– Det hoppas jag alla förstår, det skedet vi är i serien, hade vi lyckats ta en trea idag hade vi haft bra häng på topplagen. Det är dagens resultat vi är bittra över – inte de andra senaste matcherna.

– Även om det är 18 matcher kvar av serien så är det nog bra att få ett brejk nu. Få vila kropp och knopp lite, sen får vi fundera på hur vi går vidare efter uppehållet, avslutar Stefan Jacobsson.

Innan Superettan drar igång igen ska dock herrarna möta både Halmstads BK i Båstad (26 juni) och Östers IF på Vångavallen (30 juni) i träningsmatcher.

Vi återkommer med mer information om biljettförsäljning till dessa matcher.
Stort tack till er som var på plats i Jönköping på lördagen och stöttade laget.

Jönköpings Södra IF – Trelleborgs FF, 3-1.
0-1 6′ Självmål
Publik: 2001

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Fritiof Björkén, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson (ut 66), Bödvar Bödvarsson – Haris Brkic (ut 66), Herman Hallberg, Mohammed Saeid (ut 66) – Liam Olausson, Filip Bohman, Henry Offia (ut 66).

Avbytare:
Andreas Larsen, Johan Stenmark (in 66), Nicolas Mortensen (in 66), Lukas Minter Wettergren (in 66), Othmane Salama, Markus Björkqvist.