Herrarna förlorade mot Öster

2023.08.20 | Björn Sandberg

Två tidiga baklängesmål fällde herrarna hemma mot Öster i Superettan. Trelleborgs FF – Östers IF, 1-3.

– Väldigt besviken, alltså, resultatet är inte så mycket att säga om – sett till 90 minuter, säger en märkbart besviken Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Efter en dimmig morgon och förmiddag i Trelleborg så sprack det upp lagom till matchen i Superettan. Dock hann det inte gå många minuter innan det blev mörkt.

Redan i den fjärde minuten gjorde nämligen gästande Östers IF 0-1 och bara minuter senare även 0-2. Båda målen kom till på liknande sätt, där Adam Bergmark Wiberg slog inlägg från vänster – och avslut från nära håll.

– Inläggen är fantastiska och de kommer i bra ytor, men i slutändan handlar det om kvalitet. Vi har sämre kvalitet för tillfället i box än vad Öster har, säger Jacobsson.

I slutet av första halvlek fick hemmalaget lite tryck och Markus Björkqvist hade ett tungt skott i ribban, några minuter före paus. Närmare än så kom dock aldrig TFF innan halvtidsvisslan.

I andra halvlek sen gjorde hemmalaget ett trippelbyte med dryga halvtimmen kvar att spela. Något som också gav lite effekt, det skulle till slut ändå bli lite spännande.

– Öster är det bättre laget, även om vi är okej de sista 30 minuterna. Sen om det beror på att Öster faller ner eller om vi växer in, det får var och en tolka, säger Jacobsson och fortsätter;

– Sen ser man ju hur fotboll är, helt plötsligt får vi reducering, två minuter senare nära 2-2. Hade ju naturligtvis varit tacksamt för vår del – men speglat matchen, det hade det inte gjort.

0-2 stod sig länge in i matchen. På stopptid reducerade Henry Offia, samme Offia höll sedan också på att kvittera – men där gästerna räddade i sista sekund.

I anfallet efter punkterade Öster matchen genom att göra 1-3.

– Jag är otroligt missnöjd med hur vi kommer in i matchen. Vi har just nu enorma problem med att prestera bra på hemmaplan, vilket är oroväckande.

– Vi visar ju inte karaktären som behövs från det läge vi är i. Väldigt mycket egen agenda på planen och i laget, vi fallerar på det.

– Egentligen är jag otroligt förbannad, men måste hålla tungan i styr. Blir till att fundera ordentligt på många saker, ja, där är vi, avslutar Stefan Jacobsson.

Tack till alla som var på plats på Vångavallen på söndagen.

Nästa match för herrarna är borta mot Husqvarna FF i Svenska Cupen på onsdag, nästa match i Superettan är borta mot Östersunds FK – om exakt en vecka.

Trelleborgs FF – Östers IF, 1-3.

1-2 90+1′ Henry Offia
Publik: 718

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Emmanuel Godwin (ut 87), Johan Stenmark (ut 76), Mattias Andersson, Bödvar Bödvarsson – Markus Björkqvist (ut 66), Herman Hallberg, Haris Brkic (ut 66) – Jesper Dickman (ut 66), Filip Bohman, Henry Offia.

Avbytare:
Andreas Larsen, Fritiof Björkén (in 66), Mikko Viitikko, Abel Ogwuche (in 76), Mohammed Saeid (in 66), Liam Olausson (in 66), Tobias Karlsson (in 87).