Förlust mot Linköping

2024.06.08 | Dam | Björn Sandberg

Trots en inledning som lovade mer, blev det tyvärr förlust hemma mot Linköping FC.

Matchen, som spelades hemma på Vångavallen inför 571 åskådare, slutade 0-3.

– Många saker man skulle vilja säga egentligen, inleder Joakim Felldin på presskonferensen efter matchen och fortsätter;

– Vi fortsätter att pendla i prestation i matcher.

Det var familjedag på Vångavallen på lördagen, med roliga aktiviteter runt om planen. Bland annat trollkarl, uppvisningar, popcorn, churros, karuseller och ansiktsmålningar.

På själva gräsmattan var det ett TFF som startade bra och var definitivt närmast 1-0 i matchen. Men missades inte chanserna, så fastnade bollen i sista sekund på Linköping-spelare.

24 minuter in i matchen var det istället bortalaget och Cathinka Tandberg som gjorde första målet. Cathinka, som vann skytteligan i OBOS Damallsvenskan förra året, vände upp i Somea Polozens straffområde – och stänkte in bollen i nät.

Men känslan var, att om hemmalaget hittade tillbaka till de inledande minuternas spel, så kunde mål komma på andra hållet.

– Våra första 10-12 minuter är väldigt bra, men varje liten motgång vi har blir ju gånger tusen hela tiden.

– Har svårt att ta oss ur sämre perioder. Vi träffar egentligen inte rätt på deras press så, även fast vi har en intensitet i det. Det är mer intensiteten som gör att vi kan störa i början.

– De är många som är med i speluppbyggnad, öppnar upp och bra på att gå igenom vid läge.

I andra halvlek blev det dock tufft, där gästerna ökade på till en tvåmålsledning alldeles i inledningen. Sen fastställde de slutresultatet, 0-3, redan innan timmen var spelad.

– Vi behöver bli bättre på att inte få avslut på oss i vissa lägen, att bli mer kompakta. Släpper in dem innanför oss lite för enkelt, prioriterar fel i vissa lägen.

Matcherna duggar tätt i OBOS Damallsvenskan just nu, redan på onsdag är det match igen – borta mot KIF Örebro.

En ny jakt på tre poäng, vad ska vi göra för att lyckas?

– Stänga igen, framförallt. Målchanser skapar vi nu, men vi behöver titta på övergångar i vårt försvarsspel bland annat, avslutar Joakim Felldin.

Den uppmärksamme hörde nog ett välkänt namn i TFF-sammanhang på lördagen i motståndarlaget. Amanda Rantanen, som spelade i gästernas lag, är Rami Rantanens dotter. Rami som stod för årets mål i herrarnas Allsvenskan 1996, hemma mot Hammarby IF i kvalet inför Allsvenskan 1997.

Trelleborgs FF – Linköping FC, 0-3.

Publik: 571.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt, Thea Birgerud, Saga Ollerstam (ut 73), Viktoria Persson – Athinna Persson Lundgren (ut 65), Elina Lenir – Erica Persson Welin (ut 65), Hanna Persson (ut 46), Thelma Persson Welin – Alice Egnér (ut 65).

Avbytare:

Ebba Steen, Rio Strand (in 65), Amanda Olsson, Sofie Rewucha (in 65), Imreli Jonsson (in 65), Edina Filekovic (in 73), Linnea Prambrant (in 46).