Förlust mot BP

2024.05.19 | Dam | Björn Sandberg

Söndagens match, i OBOS Damallsvenskan hemma mot IF Brommapojkarna, slutade i förlust 0-2.

TFF-damerna förlorade inte för att de var direkt sämre, mer efter två insläppta skitmål, ett i vardera halvlek.

Inför matchen gjordes en del förändringar i de offensiva leden, något som nog många på Vångavallen kände – kunde bära frukt direkt.

Istället var det 0-1 i paus, där det blev 0-2 efter full tid.

– Vi har, med mätpunkter som kommer efter ett visst antal matcher, sett trender. Vi har ju inte varit nöjda med vårat anfallsspel överhuvudtaget, säger huvudtränare Joakim Felldin på presskonferensen efter matchen.

Det var högsommarvarmt den soliga söndagen i maj. Kvicksilvret på termometern dansade upp över 20 grader, rakt i solen var det betydligt varmare.

Första halvlek på Vångavallen var antagligen annars den bästa hittills i Allsvenskan, kanske framförallt första halvtimmen. Därför kändes det extra jobbigt när det var gästande IF Brommapojkarna som tog ledningen – genom ett oturligt självmål.

I andra halvlek var det en lång jakt på kvittering, men när kvitteringen verkligen hängde i luften – kom 0-2, med tio minuter kvar.

– Från vår sida sett givet efter denna veckan – och var vi varit, så känner vi att vi tar steg. Släpper inte till lika mycket som innan, inte lika farliga chanser, kommer upp till sista tredjedelen i betydligt större utsträckning.

– Sen behöver vi höja beslutsfattande och den individuella kvaliteten när det kommer till sista passningen/avslut. För det finns situationer där vi bör kunna straffa dem på ett bättre sätt.

– Någonstans, där vi är, givet hur matchbilden ser ut, så står vi upp bättre över 90 minuter än vad vi gjort senast.

Inför match var det som sagt lite förändringar, i framförallt anfallsspelet.

– Framförallt ett tvåforwards-system och tre innerbackar. En matchplan idag och eventuellt en framtid också, berättar Joakim Felldin.

– Vi har bra ingångar in i spelyta ett historiskt sett. Men där efter har vi varit extremt svaga. Så vi lägger om både organisation och arbetssätt delvis, även om vi behåller vissa principer för att kunna ha fler spelare högre upp i planen.

Men det är något att bygga vidare på?

– Absolut, absolut, svarar Felldin och fortsätter;

– BP har haft ett väldigt bra försvarsspel över hela säsongen, men vi stör på ett ganska bra sätt.

TFF-damerna får fortsatt vänta på första trepoängaren i Allsvenskan. Poängen mot Piteå IF i första hemmamatchen är fortsatt den enda.

– Fortfarande jämnt, vi har spelat 7 matcher av 26. 19 matcher kvar att spela. Klart att det alltid är tungt efter en förlust, men jag upplever liksom en energiinjektion när vi förändrar vårt anfallsspel. Vi får möjlighet, trots att vi blir tillbakatryckta, saker som kan dyka upp, avslutar Joakim Felldin från pressrummet på Vångavallen.

Nästa match i OBOS Damallsvenskan är borta mot Vittsjö GIK, om en vecka.

Trelleborgs FF – IF Brommapojkarna, 0-2.

Publik: 293.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 91), Irmeli Jonsson, Thea Birgerud, Viktoria Persson – Athinna Persson Lundgren, Elina Lenir (ut 73) – Erica Persson Welin (ut 73), Linnea Prambrant, Thelma Persson Welin (ut 73) – Alice Egnér.

Avbytare:

Ebba Steen, Rio Strand, Amanda Olsson (in 91), Sofie Rewucha (in 73), Hanna Persson (in 73), Moa Karlsson (in 73), Olivia Strid.