Förlust mot BoIS efter mardrömsstart

2023.07.30 | Herr | Björn Sandberg

Efter tidigt underläge och utvisning förlorade herrarna derbyt hemma mot Landskrona BoIS.

Matchen slutade 0-3, där alla målen kom i första halvlek, redan innan 20 minuter var spelade på Vångavallen.

– Landskrona BoIS hade det vi ville ha i början, energi och intensitet, vi ville också – men det är ju enbart de som hade det. Varför det blir så är jättesvårt att förklara, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

Redan efter sex minuter stod det 0-1 på Vångavallen, sekunderna senare visades Johan Stenmark ut och gästerna fick straff. 0-2 – och en riktig mardrömsstart för hemmalaget.

Matchens sista mål gjorde Ousmane Diawara redan i den 17e minuten.

– Det var väl den största anledningen till varför det blir som det blir. Sen är där en massa frågetecken kring straffen. Både själva utvisningen och att duellen börjar utanför straffområdet, sägs det, jag har ingen superkoll just nu.

– Skitsamma – och första målet är en andraboll på en fast situation, där vi inte riktigt är organiserade. 0-3 bjuder vi också på, en pass rätt in. De får ju betalt med sin energi och intensitet, utnyttjar misstagen som vi själva åstadkommer.

Efter tredje målet och en man mindre på banan, blev det tufft för hemmalaget – mot bollskickliga Landskrona BoIS.

– Matchen är ju sen nästan död för oss att vi, ska med en man mindre, ta bollen från Landskrona BoIS – som är passningskickliga, ja, det blir nästan ett moment 22. Vi får liksom bara genomlida halvleken, säger Jacobsson.

Till andra halvlek gjorde hemmalaget förändringar, för att kunna skaka liv i matchen igen. Bland annat bytte man in Abel Ogwuche och Mouhammed-Ali Dhaini och ändrade formation.

Nästan direkt i andra halvlek fick gästernas Samuel Kotto sitt andra gula kort, därmed utvisad.

Trots att det blev utjämnat i antal spelare på banan kom TFF aldrig närmare än en dubbelchans precis i slutet av matchen. Men avsluten, från Nicolas Mortensen och Jesper Dickman – gick båda i stolpen och ut.

– Vi har en massa snack i paus hur vi ska organisera oss, få nåt liv i det hela. Andra halvlek blir som den blir, känns väl tyvärr nästan som en transportsträcka till slut. Vi försöker, killarna försöker.

– Vi får till en dubbelchans i slutet, men så mycket mer åstadkommer vi inte. Klart att energin finns hos Landskrona, får du tre mål på tjugo minuter – då är det enkelt att spela fotboll.

Derbyveckan började bra, med seger borta mot Helsingborgs IF, avslutades tyvärr i förlust hemma mot Landskrona BoIS.

– Tyvärr, det är bara att ta skiten och gå vidare helt enkelt, avslutar Stefan Jacobsson med en suck.

Nästa match för herrarna i Superettan är nästa måndag, hemma mot Örebro SK. Fixa biljetter till matchen här.

Stort tack till alla som kom till Vångavallen i Trelleborg på söndagen. Palmernas stad mitt i Europa.

Trelleborgs FF – Landskrona BoIS, 0-3.
Publik: 1884.

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen – Felix Hörberg, Johan Stenmark (utv 7), Mattias Andersson, Bödvar Bödvarsson – Markus Björkqvist (ut 81), Herman Hallberg (ut 70), Mohammed Saeid (ut 46) – Fritiof Björkén (ut 70), Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 46).

Avbytare:
Andreas Larsen, Abel Ogwuche (in 46), Liam Olausson (in 70), Emmanuel Godwin, Jesper Dickman (in 81), Filip Bohman (in 70), Mouhammed-Ali Dhaini (in 46).