Förlust mot AIK

2024.05.09 | Dam | Björn Sandberg

Damerna föll tungt i nykomlingsmötet i Allsvenskan, hemma mot AIK.

Två individuella misstag i första halvlek och två mål av gästerna med det, gjorde att torsdagens match blev tuff. Matchen slutade 1-5, där inhoppande Alice Egnér gjorde TFF-målet i andra halvlek.

– Jättekonstig känsla i paus. Jag tycker att vi i 30-32 minuter i första halvlek är betydligt bättre än AIK. Egentligen två situationer i vårat eget grepp – där vi förstör för oss själva, säger en besviken Joakim Felldin på presskonferensen efter matchen.

Det var en pigg och bra inledning av TFF på Vångavallen, där ett hemmamål låg lite i luften. Istället var det AIK som tog ledningen, där de efter en hemmahörna och en bjudning, gjorde matchens första mål.

Bara några minuter senare kom även 0-2.

– Vi är väl först på bollen i samband vid deras 1-0-mål genom ett skott på mål vid våran hörna. Träffar benskyddet eller nåt, kontring på det där vi vinner bollen – men ger dem ett friläge. Känns onödigt, säger Felldin med en suck.

När lagen gick till halvtidsvila var det en konstig känsla, eftersom TFF stunder var det bättre laget, men låg under 0-2.

Bara några få minuter in i andra halvlek kom nästa smäll, då ökade gästerna på till 0-3, med det var även matchen egentligen körd. Alice Egnér gjorde dock sitt första mål i Allsvenskan, men matchen slutade 1-5.

– Vi kommer inte alls igång i andra, trean kommer väldigt tidigt och sen är vi alldeles för generösa i resten av matchen.

– Det var vad det var, lite så, men första halvlek var egentligen bra.

Första halvlek var som sagt i stunder bra, en av de bättre hittills sett till offensiven, men istället för mål framåt – blev det mål bakåt.

– Vi vet ju hur AIK spelar, de gör som förväntat. Vi lyckas ganska bra att styra dem så som vi vill. Håller borta dem och vinner mycket på det centralt. Tycker att anfallsspelet är bra i speluppbyggnaden, men i sista tredjedelen måste vi bli mer direkta därifrån.

Match på söndag igen och chans till revansch. Då är det första skånederbyt, borta mot Kristianstads DFF, avspark 15:00.

– Vi kommer att göra misstag i fler matcher, man kommer åka på smällar i denna serien. Det måste vi inse, sen att det blir en resultatmässig smäll idag var kanske inte förväntat, speciellt inte med tanke på hur första ser ut framförallt, säger Felldin och avslutar;

– Nånstans så tror jag att vi parerar det, vi har gjort saker tidigare som gör oss starka. Det finns saker här vi kan ta med oss, jag tror inte i sig att detta kommer påverka.

På torsdagen gjorde Thelma Persson Welin sin första start i Allsvenskan, mot AIK. Med från start fanns även systern Erica Persson Welin.

Thea Birgerud gjorde även hon sin första start, detta efter att en skada i handen hållit henne borta sedan februari månad.

Trelleborgs FF – AIK, 1-5.

1-4 63′ Alice Egnér

Publik: 592.

Startuppställning:

Somea Polozen – Lova Sternfeldt (ut 77), Edina Filekovic, Thea Birgerud, Viktoria Persson – Athinna Persson Lundgren, Irmeli Jonsson – Thelma Persson Welin (ut 59), Erica Persson Welin (ut 77), Rio Strand (ut 68) – Linnea Prambrant (ut 59).

Avbytare:

Ebba Steen, Amanda Olsson (in 77), Sofie Rewucha (in 59), Hanna Persson (in 68), Moa Karlsson, Alice Egnér (in 59), Olivia Strid (in 77).