Förlust hemma mot Vittsjö

2024.03.29 | Dam | Björn Sandberg

Näst sista träningsmatchen för damerna, innan premiären i OBOS Damallsvenskan.

Lördagsförmiddagens soliga och vårlika väder lovade mer, än det ihållande regn, som befann sig över Vångavallens konstgräs under hela matchen.

En match som Vittsjö GIK vann, 0-2.

– Jag tycker att det är onödigt att vi väljer att börja spela fotboll först efter 45 minuter, framförallt, säger huvudtränare Joakim Felldin efter matchens slut. 

I första halvlek var det mest gästerna Vittsjö GIK, där de också tog ledningen i matchens 36e minut. 

Innan dess hade gästerna flertalet chanser för mål, bland annat träffar i virket.

Hemmalaget hade superläge i första halvleks sista minut att kvittera, men lyckades träffa ribban två gånger, i samma sekvens, från i princip öppet läge.

– Vi är alldeles för generösa i vårt anfallsspel, lite tajming i vårt försvarsspel som vi inte heller sätter. Svårt generellt att spela mot en trebackslinje – inte riktigt träffat rätt i det.

– Vi måste ta oss ur situationer snabbare. Vi fastnar för ofta i samma ytor, utan att ta oss därifrån. När vi hamnar under press måste vi vara bättre på att hitta den avlastande längre passning för att ta oss förbi lagdelar. 

Till paus kändes det irriterat i hemmalägret – och lagom till början på andra, var det ett mer taggat TFF på konstgräsplanen. Öppnade andra halvlek bättre och en straff skulle komma. 

Straffen missades dock, istället ökade gästerna på sin ledning.

– Okej i andra, men det gäller också att ta vara på möjligheterna, när de väl dyker upp.

Träningsmatchen mot Vittsjö GIK var näst sista innan premiären i OBOS Damallsvenskan. Nästa helg gästar Växjö DFF. 

– Vi fokuserar om som på vilket sätt som helst, som vanligt. Men nu är det lite påskledigt några dagar, annars fortsätter vi som vanligt, ingen skillnad så.

Träningsmatchen mot Vittsjö GIK slutade 0-2. 

– Vi har en öppen kasse i 44e, som det såklart hade varit skönt att få med sig. Vi är riktigt bra första femton efter paus, får en straff också, avslutar Joakim Felldin och lägger till; 

– Små marginaler i utdelning, men samtidigt så måste vi vara bättre.

Glöm inte att ordna årskort, både för dam och herr.

Trelleborgs FF – Vittsjö GIK, 0-2.

Startuppställning:

Somea Polozen, Athinna Persson Lundgren, Saga Illerstam, Viktoria Persson, Sofie Rewucha, Hanna Persson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Lova Sternfeldt, Edina Fliekovic, Linnea Prambrant. 

Avbytare:

Ebba Steen, Ida Garmfors, Rio Strand, Amanda Olsson, Moa Karlsson, Olivia Strid.