Förlust hemma mot FC Rosengård

2024.06.26 | Dam | Björn Sandberg

Förutom vädermässigt så blev det inte något särskilt hett skånederby, en klar förlust mot seriesuveräna FC Rosengård på Vångavallen.

Trelleborgs FF – FC Rosengård, 1-9.

– Rosengård är ett utav de tydligaste lagen vi har att göra med, men de är jäkligt bra på det, säger en nedstämd huvudtränare i Joakim Felldin på presskonferensen efter matchen.

FC Rosengård ångar på i OBOS Damallsvenskan och när de gästade Vångavallen på onsdagskvällen, kom deras trettonde raka seger.

Redan efter 10 minuter stod det 0-1 på resultattavlan, och efter det, gjorde de mål tre gånger till innan första halvlek var slut.

Matchen slutade 1-9 till slut, där sista målet dock gjordes av Linnea Prambrant.

– Även om det kan upplevas att man stundtals har, kontroll är fel ord, men man kan ligga rätt i position – det blir farligt ändå.

– De är väldigt många spelare i box, de är bra i tajming. Idag är vi inte nära tyvärr.

– Det finns vissa bitar i spelet som är okej. Men kontentan av det är att det inte blir så mycket av det. Vi vet om vilket spelschema vi är inne i. Vi jobbar med något som ska ge något under hösten framförallt.

– Kan vi lösa vissa saker mot denna typen av motstånd, så har vi mycket vunnit till hösten. Men, sen får vi inte släppa in så många mål som vi gör idag.

På övertid tröstmålade hemmalaget, när Linnea Prambrant gjorde sitt första mål för säsongen.

Faktum är att förutom Trelleborgs FF, så är det bara två andra lag som lyckats göra mål på FC Rosengård i OBOS Damallsvenskan, i Kristanstads DFF och Linköping FC.

Med målet spräckte även Linnea Prambrant deras rekord på hållen nolla, som varat sedan 5 maj.

– Skönt att göra mål iallafall, skönt att spräcka deras nolla, säger Felldin om målet.

På söndag är det dags igen för match i OBOS Damallsvenskan, då möts även lagen igen – på Malmö IP. Avspark 18:00.

– Vi är inne i ett tufft schema, FC Rosengård är, i särklass, det bästa laget vi mött. Går inte att jämföra, säger Felldin och fortsätter;

– Det är klart att just nu, idag, det är förbannat jäkla tungt. Vad gör de och hur sårar de oss idag på det, dessutom är de effektiva på chanserna. Förhoppningsvis kan vi hitta en del motmedel på det.

Trelleborgs FF – FC Rosengård, 1-9.

1-9 91’ Linnea Prambrant.

Publik: 608.

Startuppställning:

Somea Polozen – Thea Birgerud, Edina Filekovic, Irmeli Jonsson, Viktoria Persson – Lova Sternfeldt (ut 59), Erica Persson Welin (ut 78), Athinna Persson Lundgren (ut 59), Elina Lenir, Hanna Persson (ut 46) – Sofie Rewucha (ut 59).

Avbytare:

Emma Svensson, Rio Strand (in 78), Moa Karlsson (in 59), Thelma Persson Welin (in 46), Alice Egnér (in 59), Olivia Strid, Linnea Prambrant (in 59).