Förlust borta mot Öster

2023.04.19 | Herr | Emanuel Ragnar

Trots tidig ledning förlorade herrarna borta mot Östers IF på Annandag Påsk.

– En första halvlek som är rätt så jämn spelmässigt långt in. Vi tar ledningen redan innan den riktigt fått någon karaktär. En ledning som vi såklart velat behålla. Det är de två snabba målen i slutet av halvleken som ställer till det för oss, säger en såklart besviken Per-Ola Ljung från bussen hem mot Vångavallen.

Det var hemmapremiär för Östers IF och 5122 personer hade letat sig till Visma Arena i Växjö. En hemmapremiär för Öster – som då Filip Bohman såg ut att förstöra redan i första halvlek.

I matchens tionde minut vände han ensam upp och ner på hela Öster-försvaret och gav TFF ledningen i matchen. Han firade målet med True Blues som anordnat resa till Växjö.

Dryga kvarten senare var Filip Bohman åter i händelsernas centrum, men då var det för att han rivit ner en Öster-spelare i eget straffområde.
Straff för Öster – som säkert placerades i mål bakom Kasper Kristensen genom Adam Bergmark Wiberg.

TFF hade sedan läge att återta ledningen – men det skulle bli mål åt andra hållet.

På två minuter gick matchen från 1-1 till Öster-ledning 3-1.

– Vi var kritiska i paus, både spelare och ledare. Avslutningen där blev inte bra och de två snabba målen liknade varandra, säger Ljung.

Direkt i andra halvlek reducerade TFF och Mohammed-Ali Dhaini, där och då kändes det som att gästerna hade en chans ändå.

Den känslan försvann sedan ganska snabbt efter ett Adam Bergmark Viberg gjort sitt andra mål i matchen, via en frispark.

– Det vi ville i andra halvlek, var att få till ett bättre passningsspel, få till en tidig reducering – och få det till match igen. Vi inledde andra, precis som vi ville, fick tryck och reducerar matchen.

– De får sen en enkel fast situation och tar en tvåmålsledning igen. Efter det var det inte så mycket match som vi hoppats på. Även om vi inte vinner så vill vi se ut som ett lag – det gör vi tyvärr inte riktigt idag.

På stopptid gjorde sedan Östers IF matchens sista mål.

– Det femte målet är rent akademiskt, men visar ändå något.

– Förra gången så förlorade vi inte mot ett bättre lag, men det gjorde vi idag – och nånstans får man acceptera det.
Inför matchen kom sena återbud i form av sjukdomar, på Felix Hörberg och Mattias Andersson. Sjukdomar som såklart ställde till det något, istället gjorde både Fritiof Björkén och Abel Ogwuche sina första starter för i år.

– Jag tycker vi ställer ett hyggligt lag på banan, men det som skiljer är att de inte spelat ihop innan. Mattias är ju en ledare, förstår fullt ut hur vi vill spela och sköter sitt. Klart det saknas, men det ska gå ändå. Jättekul att Filip Bohman får göra mål, men annars så lyckades vi inte idag, avslutar Per-Ola Ljung.

Markus Björkqvist hoppade in i slutet på andra halvlek och gjorde därmed sina första minuter i TFF-tröjan.

Herrarna har inlett Superettan med två förluster. Om en vecka, den 17 april, tar vi tillsammans årets första trea – när Örgryte IS kommer på besök.

Stort tack till er som var i Växjö och stöttade.

Startuppställning:
Kasper Kristensen – Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Abel Ogwuche, Bödvar Bödvarsson – Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 72) – Mohammed Saeid (ut 72), Liam Olausson (ut 72), Henry Offia – Filip Bohman.

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko, Herman Hallberg (in 72), Lukas Minter Wettergren (in 72), Aren Alievski, Markus Björkqvist (in 72).