Femte raka segern i Elitettan

2023.06.25 | Dam | Björn Sandberg

Inför 377 personer på Vångavallen tog damerna sin femte raka seger i Elitettan på söndagen.

Efter mål av Alice Egnér och Linnea Prambrant, i vars en halvlek, slutade matchen 2-0. Därmed också en hållen nolla för Jennifer Wandt.

– Prestationsmässigt så, ja, då är det en väldigt god prestation idag, säger huvudtränare Joakim Felldin direkt efter matchens slut.

Redan innan tre minuter var spelade på Vångavallen fick hemmalaget jubla, när Rio Strand assisterade Alice Egnér – som gjorde 1-0 med ett lågt skott.

Efter det tidiga ledningsmålet var det egentligen aldrig någon fara för segern.

Gästerna hade det svårt, mot ett bra Trelleborgs FF. Det lilla de hade i anfallsväg kom innan det första coolingbreaket i första halvlek.

– Vi är x antal gånger i deras straffområde – innan deras första målchans. Det är naivt att tro att vi kan spela 95 minuter utan att släppa till något alls.

– Hade de gjort mål där hade det varit bittert, men vi tar tag i allt efter coolingbreaket. Lite justeringar, lite påminnelser, så vi fick bättre struktur på det låga försvarsspelet. Det var det vi saknade litegrann under den delen, rörelsen utan boll var inte lika tydlig heller som i början på matchen.

– Vi tog tag i det igen, avslutar sen halvleken hyfsat starkt.

I andra halvlek stängde Linnea Prambrant matchen, när hon gjorde 2-0 i den 78e matchminuten.

Förutom målen så hade hemmalaget massvis med halvlägen och riktiga lägen i matchen, där det hade kunnat bli ytterligare mål.

– Lite blandat ändå, prestationsmässigt och sett till antal avslut – då är det en fullständig överkörning idag. Men sen måste vi kunna komma till fler skarpa målchanser.

– Men framförallt när vi kommer till de målchanserna, så måste vi göra mål och få större utdelning.

Det var oerhört varmt på Vångavallen på söndagen, där temperaturerna var omkring 25. I solen var det betydligt varmare. I båda halvlekarna var det därför också coolingbreak.
Men värmen hade inte mycket att göra med de relativt tidiga bytena i matchen för hemmalaget, mer eftersom truppen är bra och bred.

– Värmen, såklart att det är en faktor i det hela, men vi har en bra och bred trupp. Vi ville ha in pigga ben, säger Felldin och fortsätter;

– Yttre faktorer, som vi inte kan påverka, lägger jag väldigt lite energi och fokus på. Börjar alltid där och konstaterar att – så här är det idag, punkt.

Matchen slutade 2-0, där gästerna kroknade rejält i slutet.

– Vi var väldigt starka i andra, vi ville se till att de blev tröttare snabbare än oss. Sista kvarten så är det ett bevis på att de inte orkade mer, då har vi ett bollinnehav på 90% typ.

– Vi bara flyttar bollen, de kommer inte åt oss, avslutar Joakim Felldin.

Den femte raka segern i Elitettan firades sedan med publiken på Vångavallen. Damerna ligger på kvalplatsen mot Allsvenskan, en poäng bakom Alingsås IF på andraplatsen – fyra poäng före Umeå IK.

Om mindre än en vecka, närmare bestämt nästa lördag, då är det match igen i Elitettan. Även då är det hemma på Vångavallen – mot Bollstanäs. Fixa din biljett till matchen redan nu här.

Trelleborgs FF – BK Häcken, 2-0.
1-0 3′ Alice Egnér
2-0 78′ Linnea Prambrant
Publik: 377

Startuppställning:
Jennifer Wandt – Lova Sternfeldt, Saga Ollerstam, Edina Filekovic, Olivia Strid (ut 83) – Ebba Jahnfors, Elina Lenir – Hanna Persson (ut 69), Linnea Prambrant (ut 83), Rio Strand (ut 69) – Alice Egnér (ut 69).

Avbytare:
Erika Nykjaer, Matilda Andersson, Ella Degerstedt (in 83), Viktoria Persson (in 69), Ellen Loncar (in 69), Johanna Lindblom (in 69), Jennifer Lilliehöök (in 83).