Elina Lenir förlänger sitt kontrakt med Trelleborgs FF

2023.06.16 | Dam | Emanuel Ragnar

TFF:s bästa målskytt den här säsongen förlänger sitt kontrakt med 2 år.

Mittfältaren återvände till Skåne och Trelleborgs FF inför säsongen och det har varit ett beslut som varit lyckosamt för Lenir.

– Redan när jag lämnade Trelleborgs FF senast jag var här så har jag alltid sagt att jag en dag ville komma tillbaka och det är skoj att vara med på resan mot att en dag vara ett allsvensk lag. Att både bo och spela nära familj och vänner är en riktigt bra kombination, säger Elina Lenir som haft en lyckad säsongsinledning där hon gjort 6 mål på 10 matcher.

– Jag trivs väldigt bra i både klubben och i laget där vi verkligen har något spännande på gång samtidigt som TFF visat att man vill ta ytterligare steg. I år har jag fått en mer offensiv roll än jag haft på den här nivån tidigare och den låter mig jobba mycket box till box vilket gör mig lite mer fri under anfallen vilket också gjort att jag kunnat göra en del mål.

Elina Lenir är också tydlig med att hon ser fortsatt utvecklingspotential i truppen den här säsongen där samtliga spelare bidragit till de fina resultaten som gjorts.

– Jag ser väldigt ljust på framtiden och mycket ligger på oss själva. Vi har en bra och bred trupp som gjort ett mycket bra jobb hittills och jag är övertygad om att vi kan fortsätta ta steg i vår utveckling. Det finns definitivt ett par växlar till hos oss.

Sportchef Johan Bauer är naturligtvis mycket nöjd med att ytterligare en nyckelspelare förlänger sitt kontrakt redan nu, och i Elina Lenirs fall över 2025.

– Vi är otroligt nöjda över att Elina förlänger sitt kontrakt med två år redan nu vilket innebär att hon är en spelare som kommer vara väldigt betydelsefull för TFF under många år. Hon är en väldigt bra box till box-spelare som dessutom gör många mål och assist. Att göra längre förlängningar med spelare av den här kalibern visar hur vi vill arbeta framöver och att vi är på elitnivå för att stanna.