Efterlängtad trea för herrarna

2023.09.03 | Herr | Björn Sandberg

Herrarna besegrade AFC Eskilstuna, 2-0 – och tog en efterlängtad trepoängare på Vångavallen.

Det kändes att det stod viktiga poäng på spel på Vångavallen på söndagen. Vid förlust mer indraget i kvicksanden runt det nedre kvalstrecket, seger och lite lite andrum.

Efter en mållös första halvlek gjorde först Haris Brkic 1-0, sen stängde Henry Offia med 2-0 i den andra.

– Det märktes att det var en match där vi har hög anspänning, det tycker jag, säger Stefan Jacobsson på presskonferensen efter matchen.

– Tycker vi får en ganska bra start ändå, skapar väl fyra, fem, eller sex nästanlägen. Någon fläkning hit och dit som fattas, det lilla lilla sista så att vi kan pilla in bollen.

Det var som sagt en ganska bra start från hemmalaget, som redan innan 10 minuter spelade hade ordnat fram läge för mål. Där Filip Bohman kom fri, målvakten räddade och Nicolas Mortensen var centimeter från att få in returen.

Gästerna tog sedan över mer och mer, ju längre första halvlek led, men var inte jättenära kvittering då.

– I slutet av halvleken kommer ju AFC in i matchen på ett bättre sätt. Det är ju en jämn tillställning där ute, lite krampaktigt egentligen och framförallt från vår sida. Mycket tekniska fel och det är ju typiskt när man känner att poängen är så viktiga.

– Det är gott och blandat, upp och ner i prestation. Vi sa bara i paus att försöka få ner pulsen lite – hålla lugn. Misstagen kan bli avgörande, så stay in the game. Det var budskapet lite.

I början av andra halvlek började gästande AFC där de avslutade första, men det var hemmalaget som skulle ta ledningen – och behålla den.

Först var Haris Brkic nere i eget straffområde och blockade skott, minuterna senare var han på andra sidan. Väl där chippade han in bollen i nät via försvarare, framspelad av Mohammed Saeid.

Två minuter före de 90 stängde Henry Offia butiken, genom att göra 2-0 efter att han blivit helt frispelad.

– Väldigt glad och nöjd över de tre poängen, säger Stefan Jacobsson och fortsätter;

– Nu vann ju till och med Helsingborg, en förlust hade varit otroligt jobbigt att ta. Det gäller att förstå läget, det är stor skillnad att ha nio matcher kvar, istället för typ tre.

Inför matchen var det många borta på grund av skador, dessutom sjukdomar som smugit sig in. På morgonen hade sedan också Fritiof Björkén insjuknat, vilket gjorde att man fick kasta om innan matchstart.

– Tufft läge, där många spelare är borta. Men, där vi lackar ur rent kvalitetsmässigt, det tycker jag killarna kompenserar – med hårt jobb och stort hjärta.

– Den biten måste finnas med i resten av serien, det kommer troligtvis bli ett otroligt tajt race.

Segern på söndagen gör att Trelleborgs FF hoppar upp något i tabellen, men det är otroligt jämnt i Superettan – och kommer troligtvis vara det hela vägen in.

De tre poängen mot AFC Eskilstuna var dock otroligt tunga, viktiga och skapar ett litet andrum, om än litet.

– Väldigt glad och nöjd över de tre poängen. På så sätt är jag jättestolt över killarna, att vi reder ut det idag, avslutar Stefan Jacobsson.

I matchen debuterade Pierre Dahlin Larsen i TFF-tröjan, dessutom gjorde Zander Hyltoft sin första match på Vångavallen. I slutet av matchen debuterade även Eren Alievski i Superettan.

Nu väntar ett kortare uppehåll för landskamper. Nästa match i Superettan är borta mot IK Brage den 16 september. Nästa hemmamatch är den 28 september mot Jönköpings Södra IF.

Du säkrar din biljett redan idag här.

Trelleborgs FF – AFC Eskilstuna, 2-0.

1-0 67′ Haris Brkic
2-0 88′ Henry Offia

Publik: 628.

Startuppställning:

Kasper Thiesson Kristensen – Emmenuel Godwin (ut 80), Abel Ogwuche, Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Zander Hyltoft, Haris Brkic, Mohammed Saeid (ut 80) – Pierre Dahlin Larsen (ut 86), Nicolas Mortenen (ut 94), Filip Bohman (ut 46).

Avbytare:
Andreas Larsen, Mikko Viitikko (in 80), Liam Olausson, Jesper Dickman (in 94), Henry Offia (in 46), Eren Alievski (in 86), Markus Björkqvist (in 80).