Efter matchen: TFF-Onsala

2023.03.18 | Herr | Lotta Fjällström

Inget avancemang i Svenska Cupen trots vinst mot Onsala

Förutsättningarna inför söndagens match var att om Trelleborgs FF vann med stora siffror mot Onsala BK, samtidigt som Helsingborgs IF vann mot Kalmar FF – ja, då fanns chans till avancemang i Svenska Cupen.
Det blev dock varken storseger eller seger för Helsingborgs IF.


MATCH: TFF – Onsala, Svenska Cupens tredje omgång
PLATS: Vångavallen
RESULTAT: 1-0


Matchens enda mål prickade Mouhammed-Ali Dhaini in, precis innan paus.

Trelleborgs FF – Onsala BK, 1-0.

– Det som är positivt är resultatet, att vi vinner, det som också är positivt är att det finns en mentalitet i oss en dag då väldigt lite fungerar, säger Per-Ola Ljung efter matchens slut.

Solen sken över Vångavallen även på söndagen, men det var kallt – inte heller värmde spelet upp särskilt mycket på konstgräset. Men det blev till slut seger.

– Väldigt lite ser ut som det gjort under en rätt så lång tid. Men ingen som får det där fullständiga psykbrytet ändå. Nånstans så försöker man, i något som blev en tuff dag. Varför det blev så, det har jag inget svar på just nu riktigt, vi får prata om det allihopa.

Det sitter absolut inte ihop idag som vi vill, men där är någon mentalitet i det som jag tycker om. Vi vinner matchen en sån här dag – och det ska man aldrig nonchalera.

Per-Ola Ljung, huvudtränare

Gästande Division 2-laget Onsala BK hade mycket väl kunnat ta ledningen i matchen, då de hade flera chanser där de var på väg igenom. De hade också matchens första riktigt farliga chans. Men rusade inte Kasper Kristensen ut i rätt tid – så sköts bollen tätt utanför eller över.

Istället gjorde då Mouhammed-Ali Dhaini matchens enda mål på en hörna, precis innan paus.

– Att man släpper till chanser under en match, det gör man ju, oftast är där något som rinner till. Men idag dök det upp chanser från rena taktiska misstag.

– Vi kom snabbt till stora chanser, men det har de också. Man ska inte nonchalera motståndet, klart vi ska vinna matchen och på ett bättre sätt – men vill inte ta något från dem. Det här var den matchen där det var mest trasiga grejer, det får jag nog säga. Så många tekniska misstag och så spretigt lag. Så mycket passningsmisstag, så många bolltapp, så många bollbyte och taktiskt försenade positioneringar – det har vi inte sett på hela tiden.

Jag vill tro att vi gav vad vi hade, tyvärr var det inte speciellt bra idag. Alldeles för mycket kvalitetsmisstag, avslutsmomenten är en sak. Vi gör en ganska svag match.

Per-Ola Ljung, huvudtränare

Det saknas fortfarande en del spelare på grund av olika anledningar, skador och landslagsuppdrag. Inför söndagens match tvingades även Nicolas Mortensen till vila, det fanns också andra med små skavanker här och var.

– Det är aldrig positivt att någon är borta, men kanske är positivt att Henry Offia fick spela hela matchen idag. Kanske inte alla de positiva svaren vi ville ha – men ändå positivt att han fick spela mycket.

– Allt bygger på relationer, det ska vara en enhet. Alla ska anfalla, alla ska försvara och det tar olika lång tid för olika spelare att fån in vad vi vill göra. Nu har vi haft någon vecka, där det är glädjande att folk kommer tillbaka – men det är också så att de inte jobbat ihop så länge. Lagets prestation påverkas.

Trelleborgs FF går tyvärr inte vidare från Svenska Cupens gruppspel denna gången, däremot andra lag – till exempel Mjällby AIF. Nästa helg var det egentligen tänkt att herrarna skulle spela mot just Mjällby AIF hemma på Vångavallen, men eftersom de gick vidare kommer den strykas.

– Det är den lilla nackdelen med cup-upplägget. Om Mjällby AIF var plan A, så har vi plan B och C liggande. Men nu, som förutsättningarna är, så ska vi nog ta ett steg tillbaka och räkna in vad vi orkar med, samt är bäst för truppen just för tillfället. Det kan bli en match mot olika typer av motstånd – eller att vi inte spelar alls, får se vad som passar oss bäst, avslutar Per-Ola Ljung.

I matchminut 77 debuterade Liam Rosvall i tävlingssammanhang för a-laget, då han kom in istället för Mikko Viitikko.


Startuppställning:

Kasper Kristensen – Felix Hörberg, Mikko Viitikko (ut 77), Tobias Karlsson, Bödvar Bödvarsson – Mohammed Saeid (ut 67), Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic (ut 67), Liam Olausson – Henry Offia, Filip Bohman (ut 63).

Avbytare:

Andreas Larsen, Herman Hallberg (in 67), Lukas Minter Wettergren (in 63), Liam Rosvall (in 77), Othmane Salama (in 67), Johannes Käck, Noah Cavander.