förlust TFF - IFK Gbg

Efter matchen: TFF – IFK Göteborg

2023.03.02 | Dam | Lotta Fjällström

Resultat: 0-3

Det var riktigt bitande vindar på Vångavallen på lördagen när IFK Göteborg gästade. I luften var det runt nollan – i vinden långt mycket kallare.

Trots det iskalla mottagandet åkte Blåvitt hem till Göteborg med segern. Matchen slutade 0-3, som präglades av en tidig utvisning för hemmalaget.

– Det är en match med så många ansikten, säger damernas tränare Joakim Felldin efter matchens slut.

Dumt och onödigt att välja att spela matchen med en spelare mindre i 75 minuter

Joakim Felldin, Huvudtränare

Innan utvisningen, som alltså kom tidigt, var det mycket TFF. Med mycket bollinnehav och fina målchanser. Men istället för mål för hemmalaget – var det bortalaget som tog ledningen. Kort därpå kom då utvisningen, ett direkt rött kort till Linnea Prambrant, vilket betydde en spelare mindre resten av matchen.

– Tycker annars att vi börjar väldigt bra, skapar målchanser i början – bör också kunna göra något mål. Vi passar åter igen fram till deras mål dock. Vårt individuella passningsspel måste bli bättre över 90 minuter.

– Vi skapar sedan också när vi är en mindre, i första halvlek framförallt. Trots att de är en mer länge – så bör vi leda i halvtid tycker jag. Vi är bättre än förra veckan på mycket, så finns så mycket att ta med sig.

– Bättre synk i vårt anfallsspel, vi har en variation. Vi har korta pass, vi har längre. Vi skapar målchanser på bägge sätt. Höga bollvinster och sådär. De har inget bra flyt i sitt anfallsspel, vi stör dem väl ändå. Vi är riktigt bra fram till halvtid.

I andra halvlek så åt sig gästerna in allt längre på TFF-planhalvan. 0-2 kom sedan turligt i början på andra, med hjälp av vinden. 0-3 kom med 20 minuter kvar. Utöver det hade gästerna boll i virket.

– Svåranalyserat. Hade vi fått rött kort i en seriematch så hade vi inte agerat så som vi gör idag. Vi försöker vara oss själva – i en seriematch hade man nog valt att göra annorlunda, säger Felldin.

IFK Göteborg är nykomlingar i Division 1, alltså den serie där Trelleborgs FF spelade förra säsongen. Dock är det en stark nykomling, som antagligen kommer ställa till rejält med oreda för många lag i samma serie.

– Division 1-serien i år är riktigt bra. Det är ett bra Division 1-lag vi möter, sen exakt var vi ska placera dem. De har mött ett Elitettan-lag tidigare i år och förlorade 2-1. Det är ett bra lag absolut, men vår höjd är bättre än deras.

Trelleborgs FF – IFK Göteborg, 0-3.

En liten bit in i andra halvlek så bytte hemmalaget in alla avbytare, så alla fick speltid.

Om en vecka är det träningsmatch borta mot Eskilsminne IF.

– Det finns alltid saker att ta med sig. Det är svåranalyserat när vi spelar med en mindre dock. Jag vill inte använda det som någon ursäkt, men vi har inte direkt medgång med målen vi släpper in. Så, det är surt såklart – tycker vi förtjänar mer idag, avslutar Felldin.


Startuppställning:

Jennifer Wandt, Ella Degerstedt, Saga Ollerstam, Matilda Andersson, Hanna Persson, Alice Egnér, Olivia Strid, Lova Sternfeldt, Edina Filekovic, Linnea Prambrant, Elina Lenir.

Avbytare:

Emma Svensson, Emelie Nilsson, Ebba Jahnfors, Rio Strand, Tilde Olsson, Clara Rengbo, Irmeli Jonsson, Jennifer Lilliehöök.